Taiteesta: The Cause Collective

Yhdysvaltojen länsirannikolta alkunsa saanut Cause Collective on kollektiivi, joka inspiroi asenteellaan.

Ryhmä koostuu kuvataiteilijoista, valokuvaajista, multimedia-artisteista ja  etnograafikosta – porukka, joka on parhaimmillaan asunut neljällä eri mantereella. Yhteistyö ei tästä kuitenkaan ole kärsinyt: Cause Collective tuottaa vahvoja, nyky-yhteiskunnan tilaa kommentoivia ja vahvasti yleisön mukaanottavia transmedia-teoksia.

Tällä hetkellä kollektiivi toimii kahden projektin parissa: Question Bridgen sekä Truth Boothin. Afroamerikkalaisten miesten identiteetteihin keskittyvä Question Bridge oli osa Sundance Film Festivalin Official Selectionia tänä vuonna.

 

Question Bridge: Black Males – Project Trailer from Question Bridge on Vimeo.

 

In Search of the Truth – tai Truth Booth – taas on Irlannista kiertonsa aloittanut ja pian USA:han matkaava jättimäinen puhekupla, jonka sisään yleisö pääsee. Kuplan sisällä vierailijat pääsevät kertomaan heidän lisäyksensä lauseeseen ”Totuus on…” videolle, joka tulee olemaan osa suurta installaatiota projektin päättyessä. Ennen päätöstä the Truth Booth on kuitenkin matkalla Yhdysvaltoihin, jossa sillä on tuikitärkeää tehtävää: jättikupla tulee olemaan osa presidenttiehdokkaiden debattituokioita muun muassa Hofstra Universityssä New Yorkissa.

2011_truth_ireland_nikon105_1200x900.jpeg

KUVA: INSEARCHOFTHETRUTH.NET

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *