Riika lasten kanssa

Moikka!

Olimme jo kauan sitten luvanneet viedä koko perheen tänä kesänä matkalle. Lähtökohtaisesti ajatuksena meillä oli lähteä lämpimään, Kreikkaan tai jonnekin, jossa olisi helppo olla näin ison lapsikatraan kanssa.
No, kaikki varmasti tiedämme miten kävi ja minkä vuoksi emme reissuun sinne saakka koskaan päässeet.  Matkustusrajoitusten hellitettyä, ja tilanteen näyttäessä jo paremmalta ajattelimme että olisi kiva kuitenkin jonkunlainen reissu perheenä tehdä. Katselimme mieheni kanssa valmiiksi, mitkä maat olisivat hyviä ja turvallisia kohteita matkustaa ja vaihtoehdoiksi nousi joko matka Norjan Lofooteille tai Latviaan, Riikaan. Kumpikin oli meille mieluisia kohteita, joten päätimme järjestää lapsille suljetun lippuäänestyksen ja lähteä sinne mikä voittaa! Äänestyksen (ja yhden lapsen itkupotkuraivareiden) jälkeen kohteeksi valikoitui Riika.

Reissuun lähdettiin elokuun puolessa välissä, autolla ensin JKL-HKI josta laivalla Tallinnaan. Päätimme jäädä yhdeksi yöksi Pärnuun, ja olihan se upea! Heittämällä yksi kauneimpia auringonlaskuja mitä olen nähnyt, ja olen työni kautta päässyt kokemaan ja näkemään kuitenkin auringonlaskuja ympäri maailmaa.

Kävimme vielä aamusta rannalla, sekä Pärnun keskustassa, josta matka jatkui Riikaan. Autossa istumista tuli reissun aikana aikalailla, onneksi meidän lapset on jo sen verran isoja ettei sen suhteen tullut ongelmia. Ei tainnut tulla edes yhtään kinastelua automatkojen aikana!

Riikassa kävimme muutaman kerran vanhassa kaupungissa, josta päällimmäisenä jäi mieleen kauniit vanhat rakennukset.

Vietimme yhden päivän Jurmalassa, jossa on Riikan tunnetuin ranta ja idyllinen rantakaupunki. Keli ei ollut ihan parhain, mutta se ei lapsia näyttänyt kovin paljon haittaavan. Uimistakin tärkeämmäksi nousi rannalla ”perhosen” harjoittelu, eli kärrynpyörä, mutta ilman käsiä. Ja äitillä ilman silmiä, sillä mun sydän pysähtyy joka kerta kun näen kysyeisen tempun.

Olimme reissussa yhteensä neljä yötä, ja se tuntui aika sopivalta tälle porukalle ja tähän tarkoitukseen.. Matka meni tosi kivasti, mutta seuraavalla kerralla lähdemme kyllä rantalomalle, joka on varmasti lapsillekin se kaikista mieluisin vaihtoehto!

Minut yllätti Riikan hintataso, jonka olin jotenkin ajatellut olevan edullisempi. Ruoassakaan ei ollut kehumista, eli ei mikään varsinainen kulinaristien unelmakohde.  Pärnussa meillä oli todella kiva hotelli, Riikan huoneistohotelli jätti vähän toivomisen varaa siisteyden osalta, vaikka se olikin arvosteltu korkealle!

Nyt taidan siirtyä vielä viimeisten koulutöiden pariin tältä viikolta, jonka jälkeen meillä alkaa mieheni kanssa lapsivapaa viikonloppu. Toiveissa olisi ainakin käydä hakemassa syysistutuksia pihalle, ja muutenkin laittaa pihaa jo valmiimmaksi syksyn ja talven varalle!

Mukavaa viikonloppua kaikille <3!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *