Ladataan...

Ihoni on atooppinen ja couperoottinen. Välillä se lehahtelee tuskaisesti aivan punaiseksi, kuumottaa ja kirvelee. Toisinaan siitä saattaa lähteä nahkaa kuin sulkasadossa konsanaan. Joskus on aikoja, kun voin melkein unohtaa kasvojeni ihon olemassaolon. Yleensä tällaisen ajanjakson jälkeen iho kyllä muistuttaa itsestään hyvinkin tehokkaasti.

Voin kertoa, että olen kokeillut, jos en nyt aivan kaikkea, niin hyvin monenlaisia keinoja poppaskonsteista vippaskonsteihin pitääkseni nahkani paikoillaan ja naamani normaalin värisenä. Välillä olen onnistunut kiitettävästi, välillä ainoastaan onnistunut pahentamaan tilannetta. Apteekin rasvat, kauneushoitoloiden kalliit purkit ja luontaistuotteet pihkavoiteesta kookosöljyyn. Check, check, check..!

Pesuun olen käyttänyt rasvaa, kasvovettä, vaahtoa, geeliä... 

Nyt en enää etsi tai kokeile. Olen nimittäin löytänyt Sen Oikean: Konjac-sienen.

Ihon kunto on loistava, sienellä kasvojen puhdistaminen ihanaa hemmottelua aamuin illoin ja kasvorasva imeytyy puhdistuksen jälkeen hetkessä. 

Ehdottomasti 10/10!

Vierestä seuranneena voin myös todeta, että sieni on myös akneihon pelastus.

 

Ladataan...

Ladataan...
Kun kalastaa, saa kalaa

1. Tänään on viimeinen päivä, jolloin läppäri aukeaa opinnäytetyön työstämistä varten.

2. Ylihuomenna on ensimmäinen lomapäivä sitten alkuvuoden!

3. Meillä on miehen kanssa synnytyspäivystysvuoro sunnuntaihin asti. Paras ystäväni ja mieheni veli saavat toisen lapsen hetkellä millä hyvänsä! Heidän esikoisensa ja meidän kummityttömme tulee sitten meille hoitoon, jos h-hetki koittaa näinä päivinä.

4. Havahduin siihen, että jo parin viikon monella alkaa koulu. Minulla onneksi vasta syyskuun 2. päivä.

5. Konjac-kasvosieni on maailman paras keksintö atoppikolle (tämän allekirjoitan minä) ja myös finneistä kärsivälle (tämän todistaa veljeni)! 

Kuvassa kaunis Kuopio. 

Ladataan...

Ladataan...
Kun kalastaa, saa kalaa

Taloudellinen väkivalta perheissä ja lähisuhteissa

Oletko kokenut perheessäsi tai muussa lähisuhteessasi taloudellista väkivaltaa?

Taloudellisella väkivallalla tarkoitetaan esimerkiksi rahankäytön kontrollointia, taloudellista alistamista, kiristämistä tai kavaltamista. Taloudellinen väkivalta jää usein piiloon suhteen sisään, ulkopuolisten on vaikea sitä havaita ja puuttua siihen. Kuten muutkin väkivallan muodot, taloudellinen väkivalta voi jatkua myös eron jälkeen. Eron jälkeinen väkivalta voi ilmetä esimerkiksi kieltäytymisenä elatusmaksujen maksusta tai oikeudenkäynnin pitkittämisenä.

Olen sosionomi-opiskelija Seinäjoen Ammattikorkeakoulusta ja teen opinnäytetyötä aiheena taloudellinen väkivalta perheissä ja lähisuhteissa.

Etsin tutkimustani varten henkilöitä, jotka kokevat, että ovat aikuisiällä joutuneet kohtaamaan taloudellista väkivaltaa esimerkiksi parisuhteessa tai perheen sisällä. Tutkimukseen osallistutaan siten, että vastaaja kirjoittaa vapaamuotoisen kertomuksen kokemastaan taloudellisesta väkivallasta.  Kirjoituksen yhteydessä pyydän ilmoittamaan taustatietoina vastaajan iän ja sukupuolen.

Vastaukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.  Tutkimusraportissa aineistoa käytetään siten, että yksittäistä vastaajaa on mahdoton tunnistaa. Työn valmistuttua aineisto hävitetään asianmukaisesti.

Aiheena taloudellinen väkivalta on arka, eikä se ole ollut esillä muiden väkivallan muotojen tapaan. Näen kuitenkin tärkeänä tutkia tätä väkivallan muotoa ja antaa taloudellista väkivaltaa kokeneille mahdollisuuden kertoa kokemuksistaan omalla äänellään.

 

Voit kirjoittaa kokemuksistasi sähköpostitse.

 

sähköposti: taloudellinenvakivalta@luukku.com

 

Ladataan...

Pages