Kohtaaminen rivien välissä
Maailmanhistoriassa ei ole ollut aiemmin kautta, jolloin tietoa ja viihdettä olisi ollut liikaa tarjolla jokaiselle ihmiselle. Joudumme tarkastelemaan kirjoittajan ja lukijan suhdetta uudesta, torjunnan ja väsymyksen näkökulmasta. Tiedon janon tilalla on uupumus, uteliaisuuden sijalla välinpitämättömyys. – – – – – Ihmiset poislukevat – selaavat maailmaa ja etsivät hetkeä, johon jaksaisivat pysähtyä. Pakotat itsesi ymmärtämään ne asiat jotka ovat sinulle tärkeitä.
Luin tuossa hetki sitten Marketta Rentolan teosta Kirjoita hyvin. Teoksessa lähestytään keskustelevaan sävyyn kirjoittamisen maailmaa.
Yllä oleva katkelma on kyseisesstä teoksesta.
Tähän samaan ajatukseen olen monesti itsekkin päätynyt, kun mietitään tämän ”uuden” maailman mukanaan tuomaa teknologiakehitystä.
Kuten kaikessa on kaksi puolta, niin myös tässä. Teknologia on samalla sekä siunaus että kirous.
Se miten kohtaamme jonkin asian, vaikuttaa kaikkeen elämässämme. Itselläni on haave aloittaa uudestaan lukemaan teoksia, joihin olen tutustunut elämäni aikana. Varsinkin niinä hetkinä kun olen kohdannut suuria elämänmuutoksia. Jos vaikka ymmärtäisin jotain siitä, kuka olin juuri silloin.
Se kohdattu tekstien maailma on kuitenkin vaikuttanut osaltaan siihen kuka olen tänään.
Minkälainen kohtaaminen omista lukukokemuksistasi nousee ensimmäisenä mieleen, missä olit silloin?
Viime keväänä näihin aikoihin pohdin pääsykokeisiin hakeutumista, hain ja pääsin.
Pääsykokeisiin lukiessa aloin ymmärtää, että olen noussut oikeaan kyytiin ;D