Kohtaaminen hiljaisuuden kanssa

                                       

 

Kävin tänään pitkästä aikaa BodyBalancessa ja voin taas sanoa, että sielu sai taas energiatankkauksen. Paras kohta Body Balance -tunnilla on mielestäni se loppurentoutus. Kun kehoa on käännelty ja väännelty pois erinäisistä fyysisistä jumeista, on henkisen puolen aika. Siinä saa sielukin six packin kuntoon ;D

Ihmiskokeeni lähti käyntiin heti tunnin alussa; Ojaaja ilmoitti, että sitten jos ei halua jäädä loppurentoutukseen, niin voi poistua siinä ja siinä välissä.

Tämä jotenkin särähti korvaan, ohjaajakin tuntui oikeasti sanovan; "Jää, ota aikaa itsellesi. Jaksat paremmin."

Se ymmärtääkseni on myös BodyBalancessa tavoitteena - kokonaisvaltainen harjoitus keholle ja mielelle;

 

BODYBALANCE™ is the Yoga, Tai Chi, Pilates workout that builds flexibility and strength and leaves you feeling centered and calm. Controlled breathing, concentration and a carefully structured series of stretches, moves and poses to music create a holistic workout that brings the body into a state of harmony and balance.(lähde:http://w3.lesmills.com/finland/en/classes/bodybalance/about-bodybalance/)

 

Sitten ennen loppurentoutuksen alkua, hän vielä ilmoitti nyt olevan hyvä aika poistua. Tämä oli ilmeisesti siis ihan normaali tapa. Ihmetytti se, että lähes puolet lähti salista kiireesti pois. Mutta eikö treeni ollut vielä kesken? Jotenkin minulle on jäänyt sellainen "opetus" takaraivoon, että palautuminen on yksi tärkein asia reenin kannalta. Tietenkin ihmisillä saattaa olla kiire jonnekin toisaalle, työpaikalle tai kotiin.

Mutta tässä suorituskeskeisessä maailmassa mieleeni nousi myös ajatus siitä, että rentouttava treenikin voi pahimmillaan olla vain suorittamista. Sen takia joogassa ja sen tyyppisissä liikuntamuodoissa kehoitetaan menemään sen päivän fiiliksen mukaan. Kehoitus kuunnella itseään, omaa kehoaan ja antaa sille sen kulloisenakin hetkenä vaatima rasitus.

Jokainen päivä on erilainen ja jokainen ihminen on erilainen, myös elämäntilanteet muuttuvat. Mitä sinun kehosi sanoisi jos se löytäisi sanat ja tilaisuuden kertoa? Oravanpyörän kyydistä voi nauttia paremmin kun on löytänyt tasapainon vauhdin hallinnassa.

Energialataus tunnin jälkeen on paljon voimakkaampi, kun on saanut pieneksi hiljaiseksi hetkeksi pysähtyä itsensä äärelle. Antaa ajatusten virrata, tulla ja mennä. Ei niihin tarvitse tarttua juuri sillä hetkellä, riittää kun tiedostaa että itse on olemassa.

Rauhallinen musiikki ja ohjaajan rauhallinen puhe rentouttavat mukavasti keskelle aikaa. Tunnin jälkeisessä euforiassa tietää jälleen pystyväsä pelastamaan maailman. Tiedättehän - se olo kun tuntee kaiken olevan mahdollista.

Vietä hiljainen hetki itsesi kunniaksi.

 

Kommentoi