Ex-huippumalli Pipsa Hurmerinta herkuttelee päivittäin jäätelöllä: ”Enää en voi saada potkuja, jos vatsani pömpöttää”
Pop up -jäätelöbaari Magnum Helsinki avaa ovensa tänään Vanhalla Ylioppilastalolla. Luksusjäätelöbaaria juhlistettiin jo eilen VIP-juhlissa, joissa tuntui olevan liikkeellä puoli kaupunkia (muun muassa itse Cheek viihtyi myöhemmin illalla juhlissa).
Magnum Helsingin ideana on, että asiakas saa valita kolme erilaista päällystettä Magnumiinsa. Jätski on hyvä syödä heti paikan päällä, sillä se upotetaan 40-asteiseen suklaaseen. Tarjolla on useita päällysteitä ja muutama valmis makuyhdistelmä. Entinen huippumalli ja juontaja-kokki Pipsa Hurmerinta suunnitteli jäätelöbaariin yhden makuyhdistelmän.
Millaisen jäätelön suunnittelit, Pipsa?
– Rakastan suklaan ja suolan yhdistelmää, joten jäätelössäni on pekaanipähkinää, suolaa ja tummaa suklaata. Halusin, että jäätelö on suklainen, mutta ei liian makea.
Kuinka paljon syöt itse jäätelöä?
– Kesällä varmaan joka päivä. Tykkään ostaa irtopalloja jätskikioskeista ja vedän myös irtopuikkoja.
Miten suhteesi herkutteluun on muuttunut malliaikojen jälkeen?
– Se on paljon rennompaa. Toki mietin yhä, että jos olen syönyt päivällä jäätelön, en välttämättä ota illalla pullaa. Mutta jos minun tekee sitä pullaa vielä todella mieli, otan sen. Enää en voi saada potkuja, jos vatsani pömpöttää.
Ikimuistoisin jäätelöhetkesi maailmalta?
– Italialaiset jäätelöt. Muistan maasta varsinkin ensimmäiset sorbettini. Persikkasorbetti oli koostumukseltaan erilaista, valuvaa.
Sinulla on 2-vuotias poika. Joko hän on päässyt jäätelön makuun?
– Itse asiassa hän söi tänään ensimmäisen jäätelöpuikkonsa päiväkodin kevätjuhlassa. Hän totesi, että kylmää on.
1. Magnumin pop up -jäätelöbaari on sekä makuelämyksenä että kokemuksena kesän jätskitestattavien must. Itse otin eilen tällaisen yhdistelmän. Ja kyllä. Oli hyvää.
2. Lasten makuun
Itse asiassa teimme empiiristä jäätelötutkimusta jo keväällä lasten kanssa Ingmanin jäätelöbaarissa, joka oli tuolloin auki Milttonilla viikon ajan.
Raati omistautui kunninahimoisesti tehtäväänsä kesän uutuusjäätelöiden maistelussa. Ingman-kioskien irtojäätelöuutuuksia mudcakea ja valkoista kunigatarta upposi useampi kipollinen.
Muista kesän uutuukisista lasten suosikkeja olivat Kingiksen uudet Sandwich-mallit, joita on myynnissä sekä minttuna ja vanilijana.
Myös Pandan Lakumixeistä tehdyt jätskit hupenivat meillä ennätysajassa. En syty aina näille karkkijäätelöille, mutta lempparikarkkipussin makuja jäljitellyt Lakumix ei ollut pettymys.
3. Jäätelöitä aikuiseen makuun
Maryam Razavi oli pukeutunut eilisten pippaloiden teemavärein mustaan ja pinkkiin. Puku oli Teemu Muurimäen suunnittelema. Värit olivat valittu tietenkin Magnumin uutuusmakujen Pink Rasberryn ja Black Espresson mukaan.
Meillä minä (makeamman ystävänä, ei kahvinjuojana) veti vadelmaa ja ei karkinsyöjä-mieheni kahvijätskejä. Nämäkin kannattaa ehdottomasti testata tänä kesänä.
Maitoallergikoille, keliaakoikoille ja vegaaneille (tai muuten vain terveellisemmille tyypeille) on vaihtoehtona Tofuline ja soijattomat R-ice-jätskit. Tuuttikoko on nyt suurempi kuin edellisenä kesänä.
Magnum Helsinki -jäätelöbaari on auki 1.8 asti Vanhalla Ylioppilastalolla.
Postaus tehty yhteistyössä Ingmanin ja Magnum Helsingin kanssa
Kuvat: Ingman, Jaakko Jaskari