Synnytyksen käynnistäminen akupunktiolla

Synnytyksen käynnistäminen akupunktio

 

Perinteiseen tapaan täällä ei synnytys ota käynnistyäkseen, vaikka yritetty on kaikki S-temput, lisänä vielä tänään esikoisen kummimummisynttäreiden järjestäminen

synnytyksen käynnistäminen akupunktio

sekä siivoaminen. Perään vedin vielä äsken puolen tunnin step aerobic -tunnin. Eniten ärsyttää (ja vähän pelottaakin), että ensi viikolla on edessä keinotekoinen synnytyksen käynnistäminen, jos synnytys ei lähde luonnollisesti etenemään. Jos vauva todetaan isoksi (viime viikolla kokoarviossa 3,3kg), niin edessä saattaa olla jopa sektio. 

Olen lueskellut viime viikkoina paljon (enemmän kuin kahden aikaisemman raskauden aikana yhteensä) synnyttämisestä. Olen miettinyt, että onko kropassani jotain vikaa, kun se ei pysty luonnostaan käynnistämään synnytystä tai pitämään sitä yllä. Esikoiseni käynnistettiin raskausviikolla 42+2 ja hän kyllä tuli maailmaan kahdentoista tunnin kuluttua. Pojastani menivät lapsivedet, mutta vuorokauden kuluttua tästä synnytys jouduttiin käynnistämään taas oksitosiinitipalla, koska synnytys ei edennyt. Ponnitusvaihe venyikin sitten vauvan suuren koon vuoksi yli kaksituntiseksi, eikä muistot synnytyksestä (maailman ihanimmasta ja jumalille kiitos terveestä palkinnosta huolimatta) ole kovinkaan ruusuiset.

Akupunktio synnytyksen käynnistys

Tätä taustaa vasten varasin tälle keskiviikolle ajan raskausakupunktioon Lauttasaareen. Hoidossa pyritään käynnistämään synnytys luonnollisesti lisäämällä äidin omaa oksitosiinihormonin eritystä. Hoidossa minulle laitettiin parisenkymmentä akupunktiopiikkiä jalkoihin, nilkkoihin, niskaan, sormiin ja yksi päähän. Muutamiin kohtiin piikkien laittaminen kipristi hiukan, mutta muuten hoito oli kivuton ja ihanan rentouttava. Akupunktiopisteiden aktivoimisen lisäksi tunnin hoito sisälsi vyöhyketerapiaa ja hierontaa. Hoidon lopuksi hoitaja Terhi piirsi minulle vielä akupunktiopisteet, joiden painelua voisi jatkaa kotona.

Akupunktio synnytyksen käynnistäminen

 Supistuksia voimistavat pisteet löytyvät nilkkojen sisäsyrjää pitkin olevasta luusta (sisäkehräs) noin neljä äidin sormen leveyttä ylöspäin. Meillä mies oli kuitenkin keskiviikko-iltana jalkapallopelissä, joten painelin pisteitä keskenäni noin minuutin per jalka puolen tunnin ajan. Aika lupaavia supistuksia tulikin puoleen yöhön (liikkeessä), mutta kun heittäydyin pitkälleni niin ne loppuivat.

Akupunkio synnytyksen käynnistäminen

 

akupunktio synnytyksen käynnistäminen

Seuraavana iltana päästiin kuitenkin testaamaan yhdessä näitä akupisteitä. Yksi synnytyksen käynnistämisessä ja supistusten kivunlievittämisessä käytettävä piste sijaitsee kämmenen sisäsivussa. 

synnytyksen käynnistäminen akupunktio

Mieheni suhtautui koko paineluun hiukkasen epäilevästi, mutta opetteli nyt varuiksi synnytystä varten nuo pisteet. Minulle tuli vallan uutena tietona, että jotkut kätilöt saattavat (pyytäessä) laittaa akuneuloja synnytyksessäkin kipua lievittämään/edistämään synnytystä. Olen kyllä itse kovinkin epiduraalin ystävä, että en tiedä osaanko muuta edes tosipaikan tullen kysellä.

Valitettavasti minulla stimulointi ei käynnistänyt synnytystä. Joillain hoidettavilla synnytys on hoitolan sivuston mukaan käynnistynyt 5-48 tunnin kuluttua hoidosta. Olin kuitenkin tyytyväinen Orcanic Spirit -hoitolassa saamaani hierontaan ja synnytysvinkkeihin. Lähdin hoidosta kuitenkin rentoutuneena ja levollisin mielin. Maksoin tunnin hoidosta 70 euroa.

Täällä on jatkettu eloa turpeampana päivä päivältä. Vaikka olo on aikasta tukala, yritän muistutella itselleni, että tila on väliaikainen ja meikäläinen pääsee näin koko maailman mittakaavassa kokemaan aikasta turvallisen synnytyksen. Vuosi sitten eräissä polttareissa eräs sairaanhoitaja kertoi työharjoittelustaan Afrikkassa, jossa synnytyksiä hoidettiin suht hankalissa olosuhteissa. Jotkut paikallisista kätilöistä olivat läimäisseet synnyttävää äitiä poskelle, jos tämä oli huutanut tai ynähtänyt synnytyksen aikana. Synnytyksen jälkeen tuoreet äidit olivat nousseet hoitopöydältä, siivonneet synnytyksestä aiheutuneet jälkensä ja lähteneet nyytin kanssa kotiin. 

Mutta nyt. Viime hetken vinkkejä synnytyksen luonnolliseen käynnistämiseen? Anyone?

Aikaisemmin aiheesta: Ei mennyt synnytys niin kuin Beyoncélla

                                       Vauvan isä?

hyvinvointi terveys uutiset-ja-yhteiskunta raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *