Paahtopaisti/piparjuuri/silli/mallasleipä/salaatti
Moro!
Vappupäivänä Helsingissä nautimme ensin mainion lounaan Kellohallissa ja sitten kävelimme ympäri kaupunkia tarttuen vapputunnelmaan. Iltapäivällä tuli taas nälkä: paahtopaistia raastetulla piparjuurella, matjessilliä, mallasleipäkrutonkeja, cocktailkurkkuja, kaprista, punasipulia, salaatteja ja piparjuurikastiketta. Näistä kokosimme herkullisen salaatin ja needless to say: AVOT, pääsi suoraan ns. listalle.
PAAHTOPAISTI
Paista kuumalla pannulla lihaan hyvä väri. Mausta pinta mustapippurilla ja suolalla. Kypsennä uunissa n.125 asteessa kunnes liha on sisältä 57 astetta. Kääri liha leivinpaperiin ja folioon. Anna levätä pöydällä puolisen tuntia. Leikkaa ohuiksi siivuiksi esille, mausta sormisuolalla, mustapippurilla, hienonnetulla timjamilla ja ruohosipulilla ja raastetulla piparjuurella.
LISUKKEET
Kuutioi mallas/saaristolaisleipää ja paista kuutioita oliiviöljyssä pannulla kunnes ovat rapeita. Tee majoneesi (ohje löytyy Tartar-jutusta) ja sekoita siihen ranskankermaa ja raastettua piparjuurta. Hienonna punasipulia. Halkaise cocktailkurkut, ota matjessillit esiin. Revi salaatteja (esim. romaine, punainen salanova, frisee). Siitä saa sitten ihan itse kasata itsellensä salaatin.