Cottage pie
Moro!
Normistihan tälläinen cottage pie/shepherd’s pie tehdään lampaan tai naudan jauhelihasta mutta tässä versiossa käsittelyssä on possun lapa. Sitä sattu oleen. Kais tän nimi ois sitten Pig farmer’s pie. No, loistava sunnuntairuoka jokatapauksessa! Possua, mustatorvisientä, lanttua, porkkanaa!
Kuutioin possun lavan pieniksi paloiksi ja käristin lihoihin kauniin värin valurautapannulla. Huuhdoin pannun pienellä määrällä punaviiniä ja siirsin lihat hautumaan syvään kasariin liotettujen mustatorvisienten ja liotusliemen kanssa. Lisäsin myös tomaattimurskaa. Haudutin valurautapannulla voissa sipulia, valkosipulia, porkkanaa ja lanttua. Siirsin myös juurekset kasariin ja maustoin koko roskan laakerinlehdillä, tähtianiksella, sokerilla, mustapippurilla ja suolalla. Haudutin lihat rauhassa kypsäksi.
Tein perunamuusin jonka paransin reilulla voilla ja kermalla. Sekoitin mukaan hieman raastettua emmental-juustoa ja jauhettua muskottia. Lihamuhennos isoon vuokaan ja perunamuusi päälle! Kuorrutus emmental-raasteella ja korppujauhoilla. Sitten uuniin kunnes pinnassa on kaunis väri. Nice!