Ravintolapäivä/Ravintola Vain

Moro!

Viime lauantaina oli taas Ravintolapäivä, joka on hieno tapahtuma. Se piristää hienosti katukuvaa ja ruokakulttuuria. Olimme ystäväni Markuksen kanssa halunneet järjestää Ravintolapäivänä jotain kivaa jo pitkään ja nyt meillä oli vihdoin aikaa osallistua. ”Liikeideaa” ei tarvinnut kauaa hakea kun molemmat rakastaa kalaa ja yksinkertaista ruokaa. Siispä perustimme päiväksi (tai pikemminkin muutamaksi tunniksi) yksinkertaisen ravintolan yksinkertaisella idealla- paikallista järvikalaa, ilman twistiä ja vau-efektiä. Nimeksi annoimme Ravintola Vain, nimi jota olin pyöritellyt jonkin aikaa mielessäni. Nimi kertoo jo jotain, ollaan liikkeellä ilman sen suurempia mainospuheita ja muutenkin nöyränä- teemme vain omasta mielestämme hyvää ja yksinkertaista ruokaa. Tajusin myöhemmin että nimi on myös ehkä jonkinlainen homage Ilpo Vainiolle, suurelle mestarille, Ravintola Paakarin omistajalle ja kokille. Olemme molemmat ihastuneet Ilpon tyyliin tehdä vähäeleistä mutta erinomaista ja ruoalta maistuvaa ruokaa.

Kalan saaminen muodostui yllättäen ongelmaksi- säät eivät olleet viikolla suotuisia ja ahti soi antejaan vain vähänlaisesti, mutta loppujen lopuksi riittävästi. Saimme hieman kuhaa, ahventa, lahnaa ja madetta. Teimme alkupalaksi mallasleipää jonka päällä oli munavoita ja joko savustettua madetta/savustettua lahnaa/ etikkamarinoitua kuhaa sekä ruohosipulia. Pääruokana haudutimme ahventa/kuhaa/haukimureketta, lisäkkeinä varhaisperunaa, vihanneksia, raastettua piparjuurta ja voisulaa. Meillä oli myöskin villihiivalla tehtyä leipää Paakarista.

Kokemus oli kertakaikkiaan hieno, ruokailijoita riitti ja fiilis oli hyvä! Nautimme todella päivästä ja ehkäpä taas joskus otamme osaa Ravintolapäivään!

www.restaurantday.org

www.ravintolapaakari.com

 

vain6.jpg

vain7.jpg

vain8.jpg

vain9.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma