Rullia! Bileet!

Moro!

Bileet!

Kamilla täytti vuosia ja me pidettiin sen kunniaksi juhlat. Sinnehän tuli vieraitakin ja mää tein ruokaakin! Voi pojat/tytöt meillä oli hauskaa! Ruoaksi tein erilaisia rullia, eli kaikenmoisia täytteitä käärittynä riisipaperiin. Täytteinä oli mm. tofua, inkivääririisiä, vihanneksia, salaatteja, katkarapuja, avokadoa, ituja ja ylikypsää possua ja nautaa.

Sitten oli myös blogissa aikasemminkin tehtyä kaali-fenkolisalaattia inkiväärillä maustettuna ja riisivermiselli-pähkinäsalaattia.

juhlat.jpg

RULLAT

Lihatäyte:

Hauduta possun ja naudan lapaa yön yli n.90 asteessa liemessä joka sisältää soijakastiketta, chiliä, valkosipulia, inkivääriä, siirappia, seesaminsiemenöljyä, kanelia ja vettä. Revi kypsät lihat säikeiksi ja keitä haudutusliemi kasaan paksuksi ja vahvaksi kastikkeeksi.

Katkarapu-avokadotäyte:

Sekoita isoja katkarapuja ja kuutioitua avokadoa, mausta sitruunanmehulla, tuoreella korianterilla, soijakastikkeella ja punaisella chilillä.

Marinoitu tofu:

Viipaloi pehmeä tofu. Marinoi soijakastikkeella, inkiväärillä, chilillä, limemehulla ja sokerilla.

Inkivääririisi:

Keitä basmati/jasminriisi ohjeen mukaan. Mausta raastetulla inkiväärillä, sitruunamehulla, sokerilla ja suolalla. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Rullaaminen:

Upota riisipaperi yksi kerrallaan kädenlämpöiseen veteen n. puoleksi minuutiksi, kunnes paperi pehmenee jonkin verran. Nosta työlaudalle ja asettele mieleisiäsi täytteitä ja salaatteja ja vihanneksia. Rullaa pötkoksi ja leikkaa puoliksi.

 

RIISIVERMISELLI-PÄHKINÄSALAATTI

Kypsennä vermiselli paketin ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Viipaloi ohueksi kurkkua, tomaattia, vihreää paprikaa, punaista chiliä ja hienonna korianteria. Murskaa cashewpähkinöitä. Sekoita ainekset ja mausta kookoshiutaleilla, soijakastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla.

juhlat2.jpg

 

PANNACOTTAA JA ANANAS-BANAANISALAATTIA

Pannacotta

5dl täysmaitoa

5dl kermaa

2dl sokeria

1 vaniljatanko

4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma, maito, sokeri ja avattu vaniljatanko. Lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada tarjoiluastiaan ja jäähdytä.

Ananas-banaanisalaatti

Kuutioi tuoretta ananasta ja banaania. Mausta sitruunanmehulla, rommilla ja hienonnetulla mintulla.

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.