Tartar/ranskalaiset/majo

Moro!

Vappuna vierailimme Töölössä ystäviemme luona ja luonnollisesti meininkiin kuului ruoka. Aattona tehtiin tartaria suht perinteisellä tavalla ja kylkeen ”triple cooked chips” elikkäs ranet elikkäs rankalaiset elikkäs ranskalaiset perunat ja majoneesia jossa saattoi aistia valkosipulin aromeja. Needless to say this was AVOT.

 

tartar1.jpg

 

TARTAR

Hienonna terävällä veitsellä naudan paistia/fileetä/kuvetta/etuselkää ja mausta suolalla, mustapippurilla, worcestershirekastikkeella, oliiviöljyllä ja dijonsinapilla. Anna maustua kylmässä kelmun alla jonkin aikaa.

Tarjoa tartarin lisukkeena hienonnettua punasipulia, kaprista ja raakaa kananmunan keltuaista.

 

RANUT

Leikkaa isokokoisista perunoista n. 2cm paksuisia palkkeja. Huuhtele hyvin kylmällä vedellä ja anna liota vedessä muutaman minuutin. Kaada vesi pois, uusi vesi kattilaan ja keitä perunat kypsäksi. Jäähdytä perunatikut. Lämmitä rypsiöljy 140asteiseksi, ja friteeraa perunat osissa kunnes perunat saavat juuri ja juuri väriä. Jäähdytä perunat taas. Kuumenna öljy 180asteiseksi, friteeraa perunat rapeiksi ja mausta suolalla.

 

tartar2.jpg

tartar3.jpg

 

MAJO

Laita kulhoon pari keltuaista, ruokalusikallinen dijonsinappia ja loraus valkoviinietikkaa. Lisää rypsiöljyä ohuena nauhana samalla vatkaten. Öljyä uppoaa suurin piirtein neljä desiä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla valkosipulilla.

 

 

Koti Ruoka ja juoma