Uunibataattia/kaali-fenkolisalaattia
Moro!
Uunissa kypsennetty bataatti on meillä ns. ”listalla” ja siitä on muodostunut klassikkoruoka esimerkiksi lohen ja pikkelöidyn fenkolin kanssa. Uunibataatin kanssa syömme ranskankermaa tai smetanaa, raastettua parmesaania ja oliiviöljyä. Tänään söimme sitä kaali-fenkolisalaatin, turkkilaisen jogurtin ja pecorinon kanssa.
UUNIBATAATTI
Halkaise bataatti, ripottele päälle sormisuolaa ja kypsennä uunissa 225asteessa kunnes se on kypsää. Koosta riippuen tässä menee n. tunti.
KAALI-FENKOLISALAATTI
Leikkaa puolikas valkokaali veitsellä/juustohöylällä/mandoliinilla/ties millä ohueksi soiroksi. Tee näin myös parille fenkolille. Heitä kulhoon ja hyppysellinen sormisuolaa perään. Puristele ja pahoinpitele hakkelusta kunnes kaalista ja fenkolista irtoaa mehua ja salaatti pehmenee. Mausta sitruunanmehulla ja sokerilla. Anna tekeytyä kylmässä jonkin aikaa.