Uunibataattia/kaali-fenkolisalaattia

Moro!

bataatit.jpg

 

Uunissa kypsennetty bataatti on meillä ns. ”listalla” ja siitä on muodostunut klassikkoruoka esimerkiksi lohen ja pikkelöidyn fenkolin kanssa. Uunibataatin kanssa syömme ranskankermaa tai smetanaa, raastettua parmesaania ja oliiviöljyä. Tänään söimme sitä kaali-fenkolisalaatin, turkkilaisen jogurtin ja pecorinon kanssa.

 

bataatitclose.jpg

 

UUNIBATAATTI

Halkaise bataatti, ripottele päälle sormisuolaa ja kypsennä uunissa 225asteessa kunnes se on kypsää. Koosta riippuen tässä menee n. tunti.

 

bataattiannos1.jpg

 

KAALI-FENKOLISALAATTI

Leikkaa puolikas valkokaali veitsellä/juustohöylällä/mandoliinilla/ties millä ohueksi soiroksi. Tee näin myös parille fenkolille. Heitä kulhoon ja hyppysellinen sormisuolaa perään. Puristele ja pahoinpitele hakkelusta kunnes kaalista ja fenkolista irtoaa mehua ja salaatti pehmenee. Mausta sitruunanmehulla ja sokerilla. Anna tekeytyä kylmässä jonkin aikaa.

 

bataattiannos2.jpg

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.