Kotimaamatkailua, Kouvola

Kaupunki, joka osaa markkinoida itsensä hyvin, eikä itse ironiaa puutu. http://www.betonihelvetti.fi/

Kävin tossa aikaisemmmin kesällä Jättömaa festivaaleilla, jotka olivat parhaat festivaalit vähään aikaan. http://www.wastelandfest.net/

Voin lämpimästi suositella teille kyseistä festivaalia, kokoisuutena ohjelma oli hyvin monipuolinen ja mielenkiintoinen. Koko festivaalin yleinen tunnelma oli hyvin mielyttävä ja hyvä. Ehdottomasti matkaan sinne myös ensivuonna!

DSC_5766.JPG

 

DSC_5770.JPG

 

DSC_5778.JPG

 

DSC_5779.JPG

 

DSC_5785.JPG

 

DSC_5800.JPG

 

DSC_5805.JPG

 

DSC_5806.JPG

 

DSC_5810.JPG

 

DSC_5818.JPG

 

DSC_5825.JPG

 

DSC_5829.JPG

 

 

 

Matkasin Kouvolaan myös uudemman kerran tänä kesänä. Kohteena oli Poikilo -museot. Sillä olin Lönnströmin taidemuseolla työskennellessäni usein lukenut Poikilo -museoiden näyttelyistä. Tällä kertaa taidemuseolla oli esillä ”Puolivilli puutarha” -näyttely. Näyttely sulkeutuu jo 06.09. Aiheena näyttely, joka tutkii luonnon ja ihmisen suhdetta on minulle hyvin tärkeä ja mielenkiintoinen tutkimuksen kohde. Näyttely ei kuitenkaan minua aivan hirveästi miellyttänyt. Yksi teos oli ylitse muiden, ja kaksi muuta kiintoisia.

Kiinnostavin teos oli Kaisa Salmen yli 300 000muovipullon meri, joka läpi sai kulkea. Teos oli vaikuttava ja teos tekstissä olevat faktat maailmassa olevasta muoviroskasta toivottavasti, joka ikiselle museossa vierailevalle ihmiselle pysäyttävä. Toinen kiintoisa oli Marja Heinon videoinstallaatio.

Olin aikoinaan kuvitellut Poikilo-museot suuremmaksi kokonaisuudeksi. Tämä ehkä tuotti minulle pienen pättymyksen. Voi olla, että olisin ollut innostunut enemmän museosta, jos näyttelykokonaisuus olisi ollut enemmän mieleeni. Esitettä lukiessani seuraavana näyttely kokonaisuus vaikuttaa enemmän kiinnostavammalta minulle. Seuraavaksi 01.10. eteenpäin taidemuseossa on esillä Maija Närhinen ja Milja Viita. Taidemuseo rakennuksen tiloissa hieman piilossa on myös Kouta galleria ja Poikilo galleriaa, mitä ei kannata unohtaa. Kouta gallerissa on seuraavaksi esillä Kaija Hinkula ja Poikilo galleriassa 27.09. asti Jaana Ahjokangas.

Poikilo museoihin kuuluvat myös Suomen Puotimuseo ja Elimäen Kotiseutumuseo, jotka eivät kummatkaan minua hirveästi kiinnostaneet. Kotiseutumuseoita on aikoinaan tullut kierreltyä ja niitä on maassamme todella paljon. Itselleni kotiseutumuseoista löytyy samoja tarvikkeita, kuin vanhempieni ja isovanhempieni kotoa löytyy, joten en ole kokenut suurta tarvetta vierailla enempää kotiseutumuseoissa.

 

DSC_7079.JPG

DSC_7080.JPG

DSC_7088.JPG

DSC_7087.JPG

DSC_7089.JPG

DSC_7090.JPG

DSC_7092.JPG

DSC_7093.JPG

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *