Ihan Bilbo Bagginsinä

Noin pari vuotta sitten ystäväni innostui vaelluksesta. Kun me muut ystävät halusimme henkkaan ja maukkaan shoppailemaan niin tämä yksi suuntasi askeleensa mielummin Partioaittaan katselemaan uusimpia retkeilykamoja. Olin silloin vähän ihmeissään kun hän maksoi 200 euroa vaelluskengistä. Enää en ole.

mageet.jpg
Sisäinen erä-jormani heräsi henkiin Skotlannin upeassa luonnossa.  Koska asumme täällä maaseudulla, olemme melkein joka viikonloppu lähteneet ulkoilemaan luontoon. Vaellusreittejä eri puolella Skotlantia olemme löytäneet Walkinghighlands-nettisivuilta. Jos suunnitelmissasi on vaeltaa Skotlannissa – ota talteen tämä osoite.

Pari kuukautta ennen muuttoamme, syyskuussa 2012 Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin Skotlannin vuorista, nk. Munroista. Munrot ovat vähintään 3000 jalkaa, eli 914,4 metriä korkeita vuoria. Artikkelia lukiessamme ajattelimme, että olisihan se kova juttu valloittaa ainakin yksi munro.

die.jpg
Kävimme talvella Bennachie-vuorilla. Silloin piti olla aurinkoinen sää ja hienot maisemat, mutta toisin kävi. Huipulla oli sumuista ja näkyvyys n. 20m, joten maisemat jäivät sillä kertaa näkemättä.

bena.jpg
Pääsiäislomalla olimme Isle of Skyella ja siellä suuntasimme Cuillin Hills -vuorille. Suunnitelmissamme oli vallata Bruach Na Frithe -vuori, mutta jäimme noin 50 metriä vuoren huipulta, koska varustuksemme ei sisältänyt mm. piikkikenkiä ja vaelluskeppiä. Vuoren huipulla lumessa näkyivät kyllä kahden rookie-vaeltajan säälittävät yritykset kiivetä lumista ja jyrkkää rinnetä ylös – vain valutakseen kerta toisensa jälkeen takaisin alas. Emme siis vielä voineet sanoa, että olisimme valoittaneet munron.

frithe.jpg

zen.jpg

Tänään me voimme sanoa, että munro on valloitettu. Nousimme eilen 1150 m korkean Lochnagarin huipulle. Vaellus on todella suosittu harrastus Skotlannissa. Vuoren huipulla olikin paljon kaiken ikäistä ja kokoista porukkaa. Yksi kanssavaeltaja toikaisikin kuin kävelimme vastaan, että ’..it looks like Piccadilly Circus up there!’ – hieno keli oli saanut paljon ihmisiä liikkeelle.

1155.jpg

smogge.jpg

deer.jpg

maisemaaa.jpg
Vaellus oli yhteensä 20 km ja kesti noin 5,5 h. Illalla tein itselleni hyvin ansaitun virkistävän G&T:n. Hendrick’s oli päässyt loppumaan, joten ostin pienestä viinikaupasta tällaisen testiin. Ei hassumpaa.

gt.jpg
Toivottavasti myös teillä muilla on ollut kiva viikonloppu!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *