Monocle – interesting news with style

Tykkäätkö desiginista, eri kulttuureista, mielenkiintoisista henkilöistä ja upeista kuvista? Jos vastasit kyllä – on tämä lehti mieleesi.

Monocle-lehti on vuodesta 2007 tarjonnut mm. kansainvälisiä uutisia, kulttuuria ja designia. Lehden päämaja sijaitsee Lontoossa, mutta lehdellä on toimittajia ja toimipisteitä ympäri maailmaa. Ja sen huomaa kuin avaa lehden. On kuin melkein lähtisi pienelle maailmanympärimatkalle kuin lukee tätä lehteä.

Monocle – ’A briefing on global affairs, business, culture & design’

monocle.jpg
Lehden perustaja on kanadalaissyntyinen Tyler Brûlé, joka ennen Monoclea on toiminut kolumnistina mm. Finacial Timesille ja New York Timesille ja vain 26-vuotiaana perustanut myös suositun Wallpaper-lehden, kertoo toimittaja Mikko Niemelä täällä.

Tämä lehti oli minulle rakkautta ensivilkaisulla. Journalisimi-skeneä paremmin tuntevat kenties pyörittävät silmiään ja miettivät ’c’moon tää on niin vanha juttu’. Mutta toivottavasti joku muu saisi tästä hyvän lehtivinkin, niin kuin minä onnistuin saamaan jokin aikaa sitten minun hyviltä kavereilta. Sharing is caring, right?

design.jpg
Sivut ovat tavallista paksumpaa paperia, typografia tyylikästä ja ennen kaikkea lehden sisältö on todella mielenkiintoista. Lehdessä tutustutaan erinlaisiin ihmisiin, maailman uutisiin ja erilaisiin sisutus- ja muotityyleihin.

fash.jpg
Monocolella on myös erittäin kattavat kotisivut ja Lontoossa, New Yorkissa sekä Hong Kongissa lehdellä on Monocle Shop – loistavaa tehdä tästä lehdestä kokonaisvaltainen lifestyle. Itse ostin oman lehteni täältä Skotlannista hintaan 5 puntaa. Uskon, että hinta on hieman korkeampi Suomessa.

inter.jpg
Uusin numero July/August 2013 on lehden historian kattavin ja paksuin lehti, joten jos kaipaat lomaluettavaa, niin ota vinkistä vaari ja käy ostamsassa oma Monoclesi. Niin – ja uusimmasta numerosta voi myös lukea miksi Helsinki on aika nasta city asua. Meillähän mm. hyvät yhteydet Aasiaan ja upea kulttuurisauna.

Suosittelen tutustumaan lehteen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *