Aurinkoa Miamissa, myrskyä Los Angelesissa

Me tehtiin aikaistettu hiihtolomareissu Miamiin. Ja siellä paistoi aurinko!! Niin ihanaa, päästä uimaan ja lämpöiseen. Tämä oli mulle ehkä kolmas kerta Miamissa ja en tiedä johtuuko täällä Losissa olosta, mutta jotenkin iski vahvasti silmille, miten eri palvelukulttuuri Miamissa on verrattuna tänne. Nyt kun siihen havahduin, tajusin, että olen sen aiemminkin rekisteröinyt, mutta Suomesta tullessa, se ei kuitenkaan poikkea normaalista, joten siihen ei jotenkin reagoi ollenkaan. Losissa, missä vastaantulijat lenkkipolulla hymyilee ja tervehtii, kaupan kassan kanssa tulee aina juttua jostakin ja oikeastaan missä vain saat pääsääntöisesti hymyjä ja iloisuutta vastaan, oli kontrasti Miamiin verrattuna iso. 

Loma oli kaikin puolin onnistunut, vaikkakin olimme kyllä äärettömän tylsiä ja pysyimme parin kilometrin sisällä South Beachillä (yhtä ostospäivää ja ravintolakäyntiä lukuunottamatta). Uintia ja aurinkoa päivät, salia iltapäivästä ja illalla kävelyä ja syöntiä ja paljon unta, ihan täydellistä! 

Kotiintulo ei sitten sujunutkaan suunnitelmien mukaan, Kaliforniassa oli kova myrsky, jonka johdosta yli 300 lentoa peruttu ja meidän kotiintulo siirtyi päivällä. Sinänsä happy problem meille, Miamin aurinkoa yksi päivä lisää! Täällä olikin ollut sitten varsin rajua, yli 100 000 ilman sähköä, teitä suljettu tulvien, mudan, kivien tai tielle kaatuneiden puiden vuoksi, maavyöryjä ja uskomaton kahden auton tippuminen tielle tulleeseen reikään! Parkkihallin kerrokset muuttuivat vesiputouksiksi, pohjois-Kaliforniassa tulvi niin, että ihmisiä evakuoitiin veneillä kodeista. Valitettavasti viisi kuoli, yksi sähköiskuun kaatuneen voimalinjan vuoksi, yksi tulvivaan autoon, pari auto-onnettomuudessa ja yksi hukkui jokeen. Ihan kauheaa. Ja  me vaan tankattiin aurinkoa varastoon Miamissa…Tällainen myrsky ollut viimeksi kuusi tai seitsemän vuotta sitten ja muutenkin  kuulemma täällä on noin seitsemän vuoden sykleissä erittäin sateinen talvi. Rajuista jutuista huolimatta, tässä iloisempia kuvia.

 

fullsizeoutput_1152.jpeg

fullsizeoutput_114d.jpeg

fullsizeoutput_1156.jpeg

fullsizeoutput_114e.jpeg

fullsizeoutput_115c.jpeg

fullsizeoutput_1151.jpeg

fullsizeoutput_1155.jpeg

fullsizeoutput_1158.jpeg

IMG_5165.JPG

Ei valittamista kuntosalin näkymällä.

IMG_5174.JPG

IMG_5181.JPG

fullsizeoutput_1173.jpeg

 

fullsizeoutput_1177.jpeg

fullsizeoutput_1184.jpeg

fullsizeoutput_1183.jpeg

Miamin lentokentältä.

 

Spent a week under the sun and warmth of Miami. Chilling, swimming, walking,  going to the gym and sleeping made the holiday perfect. Our flight back home was cancelled due to the storm in L.A. and we got an extra day for sunbathing. The storm in L.A. was quite heavy, never believed weather could be like this in California.

kulttuuri matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *