Letkeitä rytmejä ja tekniikkavääntöä pimenevään syksyyn

Tiistain tanssitunti vaihtui joogaksi kun kehonhuolto tuntui paremmalta vaihtoehdolta. Flow jooga lämmitetyssä huoneessa olikin oikein hyvä vaihtoehto saada jalat ja selkä taas vetreämmiksi.

Keskiviikon reggaetonin ensimmäisestä koreotunnista en helposti halua jäädä pois kun en ole kovin aktiivinen kotona treenaaja. Näiltäkin tunneilta päällimmäiseksi jäi ajatus, että liikkeet on tärkeä tehdä loppuun saakka. Helposti koreossa on kiire liikkeestä toiseen mutta tärkeää olisi keskittyä jokaiseen liikkeeseen ja viedä se loppuun saakka. Se onkin mielestäni yksi isoimmista haasteista, pysyä hetkessä ja tehdä jokainen liike hyvin mutta toisaalta muistaa myös mitä seuraavaksi on tulossa.

Toinen tunti oli tekniikkatunti, joka on nyt syksyllä alkanut ja parin kerran jälkeen jo hyväksi havaittu. Pidän siitä, että voin keskittyä pelkkiin liikkeiden tekemiseen ja tällä tunnilla se on mahdollista. Yksi tunnin havainnoista oli se, että huomaan tehneeni rintakehän liikkeitä liiaksi koko selällä. Se ei ole kovin hyvä asia alaselälle, joka on viime aikoina helposti jumiutunut. Istumatyötä tekevälle yläkropan liikkeet ovat hyvää harjoitusta mutta rintakehä ja hartia ovat usein myös aika jäykät. Kun liikkeisiin ei saisi käyttää olkapäitä (paitsi silloin kun on tarkoitus, että niitä käytetään), liikeradat ovat aika vaatimattomat.

Itselleni uusi liike oli myös ns. reggaetonin peruskädet, joihin en silti näiden vuosien aikana ole törmännyt. Samat kädet, jotka tehdään usein vuorotellen koskien olkapäitä ja lantiota, jolloin samanaikaisesti tehdään rintakehän isku ulospäin mutta näiden käsien ero oli, että molemmat tehtiin samaan aikaan. Pimenevään syksyyn leppoisaa tunneltamaa toi mm. tämä biisi.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *