Parin päivän tanssitreenit – koreota ja vapaata tanssia

Eiliseltä street muokkatunnilta ei tullut kirjoiteltua mitään. Koreo on vaan todella nopea ja jotkut kohdat ei vain ota jäädäkseen lihaksiin mieleen vaikka muistaisikin mitä seuraavaksi tulee. Tunnilla treenattu parin kanssa tehtävä pätkä oli onneksi helpompi omaksua ja vaikka säätöä tulikin niin siitä jäi hyvä fiilis. Koreon alkupätkä alkaa myös sujumaan eli ehkäpä se itselle haastava keskikohtakin sieltä tulee. Tanssin yksi mukavista asioista on itsensä voittaminen. Monesti koreoita treenatessa joku asia ei vain tunnu millään luonnistuvan ja sitten jonain kertana se alkaakin sujumaan eikä myöhemmin enää muista mikä lopulta tekikään asian vaikeaksi. Locking-käsistä tutoriaali vielä talteen.

Maanantai oli sambapäivä. Yksi uusi perusaskel-tyyli lisää (kun saisi ne vanhatkin sujumaan), enemmänkin vahvasti keskivartalosta kääntävä ja viimeisellä iskulla ennen vartalon kääntöä jalalla hieman potkaiseva. Sambassa treenimielessä mukava asia on se, että keski- ja jalkavartotreeniä saa hyvin kun tanssii tossuilla ja päkiöillä. Haastavan tästäkin askeleesta teki erityisesti juurikin tasapaino.

Baterian treeneissä tunnilla tehtyjen asioiden sekä aikaisempien asioiden muisteleminen ja treenaaminen on parasta antia tanssitunnin päätteeksi. Jokaisessa tanssissa olisi hyvä olla samanlaisia mahdollisuuksia treenata vapaata tanssia kun kotona kuitenkin on vaikea ainakin itsellä saada samaa treeni-intoa. Edelleen edellistä viikkoa mukaillen haluaisin pitää henkilökohtaisena teemana rentouden sekä luonnollisen liikkumisen.

Tanssin ja musiikin ollessa vahvasti yhtä, huomaan ainakin itselläni toimivan sen, että mielessä (tai joskus ääneen) hyräilen melodiaa tai rytmiä ja sitä kautta mietin sopivia liikkeitä tai opettelen koreoita, jos ne on sidottu tiettyyn musiikkiin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *