Tanssikenkien sielu

20200908_001346.jpg

Jotta blogi palvelisi tarkoitustaan, aloitetaan treenipäiväkirjan ensimmäinen postaus. Maanantai on siis sambapäivä ja pitkä sellainen. Ensimmäisenä tanssitunti, sen jälkeen mahdollisuus jäädä tanssimaan tai soittamaan koulun rumpuryhmän eli baterian kanssa. Ilo irti koko rahalla eli yleensä jään. Bateriasta sanotaan sen olevan sambakoulun sydän (viisaammat korjatkoon jos muistin väärin…) ja olen täysin samaa mieltä. Energian määrää on vaikea kuvailla jos sitä ei ole kokenut mutta livenä soitetut rytmit ovat todella voimakkaat ja saavat jaksamaan pidempään nopeatempoista tanssia kuin mitä todennäköisesti en muuten jaksaisi.

Mutta aiheeseen, uusien tanssikenkien ostaminen ei ole helppoa. Vanhoihin pitkään käytössä olleisiin kenkiin tottuu ja ne ovat kuin jalan jatke. Kengät auttavat tuntemaan lattian ja voima liikkeeseen lähtee ainakin itselläni lattiasta. Tanssia harrastamattomalle saattaa olla vaikea ymmärtää, että tanssikengät itsessään saattavat inspiroida. Kengillä ikäänkuin on sielu, mukavissa tanssikoroissa on huomattavasti helpompaa löytää oma sisäinen diiva ja mukavissa tennareissa taas katu-uskottavuus. Niinpä kun vanhat kengät (noin seitsemän vuotta käytössä olleet…) alkoivat hajoamaan ja uudet valkoiset tarvitaan syksyllä mahdollisesti tulevaan street-esiintymiseen, ostin viikonloppuna uudet ja tänään jännityksellä otin ne testiin.

Itselläni yhtenä valintakriteerinä oli taipuisuus, päkiöillä on voitava tanssia ja se näissä kengissä toimi hyvin. Samban perusaskel tuntui kevyeltä ja kengät vaikuttivat todella pehmeiltä mutta tukevilta. Kuitenkin tennareiden joustava tuntuma vaikeutti samballe ominaisen ryhdikkään tyylin löytämistä. Rennot tennarit, rento tyyli ja polvet tuntuivat väkisin taipuvan koukkuun ja street-tyylin pas de bourreet (pitipä hetki etsiä kuinka se kirjoitetaan…jos askel on vieras, täällä video) olisivat tulleet kuin itsestään. Siispä, oivallinen löytö ainakin siihen mihin etsinkin eli streettiin mutta jää nähtäväksi jäävätkö vanhat hyvin palvelleet kengät vielä toistaiseksi sambatennareiksi.

Treenipäivän oppi: Vuosien takaa tanssiopettajan sanat ”pace yourself” tuli taas mieleen tänään. Kun teet jotain, tee se loppuun ja aloita vasta sitten uusi asia. Tässä tapauksessa eri perusaskeleen painotukset, jotka kannattaa erottaa toisistaan ja omassa tapauksessa päättää ensin kumpaa painotusta käyttää.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *