Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti
Sunnuntai on saapunut ja olet kenties lauantaina lipsunut budjetistasi. Ei hätää, sillä nyt palautetaan se takaisin raiteille! Ehkä yksi suurimmista menoeristä asumiskustannusten rinnalla on syöminen, siksipä sunnuntain kunniaksi aloitan postaussarjan, jossa esittelen edullisia lounas/päivällisreseptejä. Nämä reseptit ovat kokemuksen kautta hyväksi havaittuja ja yhdistävä tekijä resepteille on se, että ne ovat helppoja ja halpoja. Ensimmäisen reseptin kunnian saa meidän perheemme suosikki, eli tonnikalapastavuoka. Tämä ruoka on juuri oikea silloin, kun tuntuu siltä, että jääkaapista ammottaa tyhjyyttä, mutta kaappeja tonkimalla löytyy kuitenkin satunnaisia ruokatarvikkeita. Reseptiä on mahdollista muokata sen mukaan, mitä kasviksen jämiä jääkaapista löytyy. Hyväksi todettuja ovat mm. seuraavat: tomaatti, paprika, purjo, porkkana, vihreät pavut. Yhden annoksen hinta on n. 0,80€. Annoshinta on suuntaa antava ja laskettu kauppojen edullisimman tuotteen mukaan.
Tonnikalapastavuoka
Ainekset (5 annosta)
- 400 g
- pastaa
- 1 kpl
- sipuli
- 1 tlk
- tonnikalaa
- 60 g
- vihreitä oliiveja
- 500 g
- tomaattimurskaa
- 100 g
- juustoraastetta
- suolaa
- pippuria
Tee näin:
- Pilko kasvikset, jos noudatat tätä aineslistaa, pilko siis sipuli hienoksi silpuksi ja vihreät oliivit puolikkaiksi.
- Laita kattilaan vesi kiehumaan, kun vesi alkaa poreilemaan lisää pasta. Pastaksi käy mikä vain lyhyt malli, esimerkiksi penne, makaroni tai fusilli.
- Kuumenna pannu lämpimäksi ja kuullota kasvikset oliiviöljyssä. Oliivit lisätään vasta myöhemmin.
- Lisää pannulle kuivaksi puristettu tonnikala ja paista sitä hetki kasvisten seassa. Voit maustaa kastikkeen ihan pelkästään suolalla ja mustapippurilla tai lisätä mausteita mielen mukaan.
- Kaada tomaattimurska pannulle ja lisää noin 1,5 desiä vettä. Lisää samalla oliivit ja keitä kastiketta hetken kasaan.
- Kaada pastasta vedet pois. Pasta voi olla vielä hieman raakaa.
- Sekoita pasta ja kastike voidellussa uunivuossa ja lisää päälle vielä juustoraastetta. Jos juustoraastetta ei ole, voi juustokimpaleesta pilkkoa pieniä kuutioita tai käyttää esimerkiksi parmesan-juustoa.
- Laita vuoka 175 asteiseen uuniin n. 20 minuutiksi tai kunnes juusto on sulanut ja kastike muuttunut jämäkämmäksi.
- Nauti hyvästä ruoasta yhdessä perheesi ja läheistesi kanssa!