Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti 4

Takana on nyt melko hektinen viikko ja tästä syystä ei ole tullut ainuttakaan postausta. Ensi viikolla postailu jatkuu taas normaaliin malliin. Sunnuntaireseptit ovatkin olleet suuressa suosiossa, joten tätä en voinut jättää välistä. Tänään tehdään papupata ja riisiä ja yhden annoksen hinnaksi tulee n.0,85€. Jos käytät kuivattuja papuja niin kuin ohjeessa on, niin muistathan, että papujen liottaminen ja keittäminen on erittäin tärkeää. Pavut sisältävät lektiiniä, joka aiheuttaa ruokamyrkytyksen, jos niitä syö raakana. Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti on postaussarja, jossa joka sunnuntai esittelen yhden edullisen ja helpon reseptin. Kaikilla täytyy olla oikeus ylläpitää monipuolista ja terveellistä ruokavaliota tulotasosta riippumatta. Avainsanalla reseptit löydät aiempien viikkojen reseptit.

Papupata

Ainekset (4 annosta)

2 dl
kuivattuja papuja (esim. kidney)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
paprika
1 tlk
maissia
400 g
tomaattimurskaa
4 dl
riisiä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chilimaustetta
13 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 13 h

Tee näin:

  1. Liota 2 dl papuja yön yli vedessä. Keitä sitten pavut puhtaassa vedessä n. 30-60min. Katso tarkka aika paketin kyljestä, mutta kidney papuja täyty keittää ainakin 45 min. Kun pavut ovat valmiit kaada keitin vesi pois ja laita ne syrjään odottamaan.
  2. Pilko sipulit ja paprikat ja paista ne korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja paahda niitä hieman ennen kuin lisäät tomaattimurskan, pavut ja maissin. Lisää joukkoon hieman vettä ja anna porista kansipäällä miedolla lämmöllä noin 20 min.
  3. Keitä riisit ja ateria onkin valmis. Voit halutessasi tarjoilla aterian tuoreen leivän kera. Nauti!
koti ruoka-ja-juoma raha