Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti 5
Kalaa kehotetaan syömään, mutta edullista ja kotimaista kalaa on vaikea löytää. Jos laittaa edullisempia ruokalajeja samalla viikolla niin kustannukset tasaantuvat ja on edelleen mahdollista pysyä budjetissa. On kuitenkin valitettavaa, että pieni ruokabudjetti ja kotimainen kala eivät sovi kauhean hyvin yhteen ellet sitten nappaa kalaasi itse. Tänään valmistetaan silakkapihvejä ja lohko perunoita. Aterialle tulee hintaa n. 1,30€ per annos. Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti on postaussarja, jossa joka sunnuntai esittelen yhden edullisen ja helpon reseptin. Kaikilla täytyy olla oikeus ylläpitää monipuolista ja terveellistä ruokavaliota tulotasosta riippumatta. Avainsanalla reseptit löydät aiempien viikkojen reseptit.
Silakkapihvit ja lohkoperunat
Ainekset (4 annosta)
- 500 g
- silakkafileitä
- 1 dl
- korppujauhoja
- 600 g
- perunoita
- 400 g
- pakaste herneitä
- suolaa
- pippuria
- tilliä
- oliiviöljyä
- voita
50 min
{
AKTIIVINEN
50 min
PASSIIVINEN
0 min
Tee näin:
- Pese ja lohko perunat uunipellille. Valele oliiviöljyllä ja lisää suolaa ja pippuria. Voi myös maustaa oman maun mukaan. Lämmitä uuni n. 200 asteeseen ja kypsennä 30-40 min.
- Asettele puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin lautaselle ja mausta suolalla, pippurilla ja tillillä, tai oman maun mukaan. Laita loput silakkafileet maustettujen fileiden päälle niin, että nahkapuoli jää ylöspäin.
- Kaada korppujauhoja lautaselle ja levitä silakkapihvien päälle korppujauhoja molemmin puolin.
- Lämmitä pannu kuumaksi ja paista pihvit voissa. Käännä pihvit vain kerran, sillä ne murentuvat helposti.
- Lämmitä pakaste herneet ja suomalainen versio fish and chipsistä onkin valmis. Kokoa annokset lautaselle ja tarjoile esimerkiksi sitruunamehun ja tillikastikkeen kera. Nauti!