Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti 4

Takana on nyt melko hektinen viikko ja tästä syystä ei ole tullut ainuttakaan postausta. Ensi viikolla postailu jatkuu taas normaaliin malliin. Sunnuntaireseptit ovatkin olleet suuressa suosiossa, joten tätä en voinut jättää välistä. Tänään tehdään papupata ja riisiä ja yhden annoksen hinnaksi tulee n.0,85€. Jos käytät kuivattuja papuja niin kuin ohjeessa on, niin muistathan, että papujen liottaminen ja keittäminen on erittäin tärkeää. Pavut sisältävät lektiiniä, joka aiheuttaa ruokamyrkytyksen, jos niitä syö raakana. Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti on postaussarja, jossa joka sunnuntai esittelen yhden edullisen ja helpon reseptin. Kaikilla täytyy olla oikeus ylläpitää monipuolista ja terveellistä ruokavaliota tulotasosta riippumatta. Avainsanalla reseptit löydät aiempien viikkojen reseptit.

Papupata

Ainekset (4 annosta)

2 dl
kuivattuja papuja (esim. kidney)
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 kpl
paprika
1 tlk
maissia
400 g
tomaattimurskaa
4 dl
riisiä
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
chilimaustetta
13 h 30 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 13 h

Tee näin:

  1. Liota 2 dl papuja yön yli vedessä. Keitä sitten pavut puhtaassa vedessä n. 30-60min. Katso tarkka aika paketin kyljestä, mutta kidney papuja täyty keittää ainakin 45 min. Kun pavut ovat valmiit kaada keitin vesi pois ja laita ne syrjään odottamaan.
  2. Pilko sipulit ja paprikat ja paista ne korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa. Lisää joukkoon mausteet ja paahda niitä hieman ennen kuin lisäät tomaattimurskan, pavut ja maissin. Lisää joukkoon hieman vettä ja anna porista kansipäällä miedolla lämmöllä noin 20 min.
  3. Keitä riisit ja ateria onkin valmis. Voit halutessasi tarjoilla aterian tuoreen leivän kera. Nauti!
Koti Ruoka ja juoma Raha

Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti 3

Sunnuntai on taas saapunut ja tänään teemme uunimakkaraa ja kasviksia. Tässä ruokalajissa kannattaa hyödyntää jääkaapista löytyvät kasvisjämät. Kyseessä oleva ruokalaji on ehkä enemmän semmoista viikonloppuherkuttelua varten ja annoksen hinnaksi tulee n. 0,80€. Uunin lämmittämiseen kuluu paljon sähköä, joten kerran kun uunin lämmittää kannattaa sillä tehdä useampi ruoka kerralla. Muista myös hyödyntää uunin jälkilämpö. Hullun säästöpirkon sunnuntairesepti on postaussarja, jossa joka sunnuntai esittelen yhden edullisen ja helpon reseptin. KAvainsanalla reseptit löydät aiempien viikkojen reseptit.

Uunimakkaraa ja kasviksia

Ainekset (4 annosta)

700 g
perunaa
1 kpl
sipuli
1 kpl
paprika
2 kpl
tomaattia
500 g
makkaraa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
50 min
{
AKTIIVINEN 30 min
PASSIIVINEN 20 min

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Oman mieltymyksen mukaan voit pestä perunat hyvin tai kuoria ne. Lohko sitten perunat ja sivele oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat vuokaan tai pellille ja sitten uuniin.
  2. Pilko sipuli, paprika ja tomaatit isoiksi paloiksi sekä valele niihin oliiviöljyä. Viillä makkaroihin viillot, voit halutessasi käyttää myös nakkeja makkaroiden sijaan.
  3. Kun perunat ovat paistuneet uunissa 20 minuuttia lisää sitten loput vihannekset sekä makkarat. Paista vielä noin 20 minuuttia tai ota uunista, kun perunat ovat kypsiä ja vihannekset ja makkarat ruskistuneet pinnasta. Tarjoile ketsupin ja sinapin kanssa. Nauti!
Koti Ruoka ja juoma Raha