Lakritsitaatelit

Heissan!

Olen parikymppinen tyttö hääräilemässä keittiössä. Pyrin toteuttamaan mahdollisimman paljon uusia ideoita, joita mieleeni tulvahtelee usein -kiitos vilkkaan mielikuvituksen. Olen pienestä pitäen leiponut sekä laittanut ruokaa mieleni mukaan. Valokuvaukseenkin on tullut käytettyä aikaa jo reilu kymmenisen vuotta. Yhtenä iltana avopuolisoni innoittamana päätin rohkaistua ja perustaa tämän blogin, jota luet juuri tällä hetkellä. Koska mitä huonoa voisi seurata siitä, jos yhdistäisi kaksi mieleistä harrastusta yhdeksi.

Kahdeksan vuoden vanhana, kun sain käsiini ensimmäisen kamerani –joka tietenkin oli vaaleanpunainen- oli suurin intohimoni kuvata ruokaa. Voin siis myöntää, että näitä ruokakuvia löytyy minulta mahdollisesti jopa tuhansia. Jokaisesta annoksesta minkä eteeni sain tuli ottaa valokuva. Mitkä tahansa kissanristiäiset olivatkaan niin siellä minä olin nenä kiinni kamerassa ruokapöydän lähettyvillä.

Nuorena tuli paljon leivottua, mutta näin hieman vanhempana löysin paremmin ruuanlaiton maailman. Toki kokkailin minä joitain helppoja ja nopeita reseptejä jo silloin kuudentoista vuoden iässä, kun päätin aikuistua ja muuttaa omilleni. Silloin tosin ruokavalioni koostui lähinnä makaronijauheliha mössöistä. Tämän jälkeen kuvioihin tuli nykyinen avopuolisoni, joka laittaa maailmanparasta ruokaa (äitini lisäksi), joten hän sai vastuulleen tehdä meille ruokaa. Ehkä viimeisen vuoden aikana olen vasta oikeasti kiinnostunut tekemään ja kokeilemaan kaikkea uutta, kun on tullut yhä enemmän ja enemmän tilanteita, joissa olen joutunut ja päässyt kokkailemaan. Nykyään voin rehellisesti sanoa, että pidän ruuanlaitosta itseasiassa aika paljon ja se rentouttaa mukavasti kiireisen arjen keskellä.

Mitä blogin nimeen tulee, on se hyvin yksiselitteinen. Lakritsi on parasta herkkua mitä olla voi ja arkeamme piristää Taateli niminen koira.

Tämän nimen innoittamana päätin liittää tähän ensimmäiseen postaukseen jo heti pienen herkkuidean, joka nostattaa hymyn huulillesi. Kääriydy vaikkapa sohvan nurkkaan pehmoisen viltin alle ja nauti lakritsitaateleista!

Lakritsitaatelit 

Tarvitset:

2dl tuoreita taateleita

1rkl raakalakritsijauhetta

Koristeluun: 

3 riviä valkosuklaata

Puolikas banaani

Kourallinen tuoreita vadelmia

  1. Jos sinulta löytyy kivellisiä taateleita –aloita poistamalla kivet. Kannattaa hyödyntää terävää veistä. Voit hypätä tämän kohdan yli, jos taateleistasi on valmiiksi ne poistettu. 
  2. Ota rasia, johon löytyy myös kansi. Laita sinne taatelit sekä raakalakritsijauhe.
  3. Varmista, että kansi on kunnolla kiinni – ja ravista. Et tarvitse tässä hullua apinanraivoa vaan riittää että hieman heiluttelet ja pyörittelet rasiaa.
  4. Kun lakritsijauhe on levittynyt tasaisesti taateleihin voit ottaa ne pois. Laita leivinpaperi lautasen päälle ja taatelit siihen.
  5. Sulata suklaa juoksevaksi levitä se taateleiden päälle kevyesti lusikalla. 
  6. Nosta taatelit jääkaappiin: noin 30minuuttia tai kunnes suklaa on kovettunut.
  7. Paloittele tässä välissä banaani.
  8. Lopuksi asettele banaanipalat sekä vadelmat taateleiden viereen.  Viimeisessä kuvassa taustalla poseeraa Taateli -koira.

Vinkki

Jos haluat terveellisemmän version voit jättää suklaan kokonaan pois. Valkosuklaan voi myös mielensä mukaan korvata joko maito- tai tummasuklaalla. 

Ainekset

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Suosittelen Ajattelin tänään