Patikkaretken eväät, jäädytetty smoothie ja terveyspannari

Äitienpäivänä oli ihana ilma, asteita varmaan 25. Lähdettiin koko perhe Katikkaan patikkaan. Katikankanjoni on Kauhajoella veden muovaama paikoin 20 metriä syvä kuru, jonka pohjalla kulkee pieni puro. Aivan ihana, erikoinen paikka, suosittelen! Lapset näki purossa majavan, mutta en ehtinyt sitä kuvata. Muuten napsin paljonkin kuvia:

 

img_7737.jpg

img_7739.jpg

img_7780.jpg

img_7803.jpg

Siellä se puro virtaa, jyrkän rotkon pohjalla.

Lähtiessä mietin mukaan pieniä eväitä. Mitään ruokaisaa ei tarvittu, kun suoraan kesäkeittiön grillin äärestä lähdettiin. Pilkoin mukaan vesimeloonia. Kaupasta metsästin tuoreita mansikoita, mutta koska niitä ei vielä suomalaisena löytynyt niin täytyi tyytyä rypäleisiin ja pistaasipähkinöihin. (joo, ei nekään ollu suomalaisia, mut jos jotain on mahdollista saada kotimaisena, niin käytän mieluummin niitä) Jo oli helppoa  ja yksinkertaista. Aikomus oli ottaa mukaan myös termosmukissa jäädytetty smoothie, mutta oho, unohtu. No eipä reissulla nälkään ehtinyt kuolla ja jäi smoothie seuraavaksi päivää evääksi. (Smoothie säilyy muuten tuntikausia jäätyneenä termosmukissa. Yllätyin kun kuvittelin tuntien jälkeen vain kietaasevani pirtelön huiviini, mutta eipä kietastukaan. Se oli niin jäässä, että lusikalla se oli sieltä kaavittava. Noh, meni jätskistä.  ;) )

No mitä se smoothie sitten sisälsi?

Olen vuosien aikana yrittänyt opetella soveltamaan ja kokkaamaan ilman reseptejä. Joskus haluan tietää vieläkin tarkalleen määrät ainakin ihan uusien reseptien kohdalla, mutta kyllä sitä soveltamista olen oppinutkin jonkun verran. Esimerkiksi oon tajunnut, että smoothieen voi laittaa oikeestaan mitä tahansa.

Äitienpäivänä blenderiin pääsi:

banaani

rahkapurkki 

avokado 

mustikoita

kurkkua

lehtisalaattia

vettä

viherjauhetta

chian siemeniä

ja suih vaan. Muksutkin tykkäs, joka sinänsä on ihme. 

Keskiviikoksi töihin suunniteltiin aamupala 5-kymppisten kunniaksi. Aamupala oli juhlakalulle yllätys. Jokainen toi jotain ja suunnitellessa tuli ilmi, että myös pannaria olisi tarjolla. Voi pannari, niin mun herkkua! Eihän siinä voinut muuta kuin paistaa itselle ihan oma pannari mukaan töihin. Ei muuta kun kokeiluhommiin!

Pannariin tuli:

Maitoa (oli vähän vajaa purkki kahvipöydäs, kippasin sieltä ja vähän vielä jäi. Jotta olisko noin 8 dl..?)

4 tai 5 munaa. (sekosin laskuis kun joku tarvi välillä äitiä. Ei soo niin nokon nuukaa)

4 dl kaurajauhoja

vajaa dl perunajauhoja 

suolaa

leivinjauhetta

vaniljajauhetta

voita sulatettuna

Kippasin pellille ja noin ½ tuntia 200 astetta.

image1.jpeg

Mulla on kaks elämän mottoa. 1) kroppani kaipaa roteiiniä ja 2) elo ilman vaahtoa on teeskentelyä. Eli vatkasin kermaa pannarin kylkeen, maustoin senkin vaniljajauheella. Viereen vielä kasa (pakaste)marjoja.

No tuliko hyvää? No kyllä! Aivan kevyesti sain pannari-himoni taltutettua, ilman sokeria ja vehnäjauhoja. 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys