Mihis sitte mentäs?

Heipsan ja mukavaa tiistaita! 

Tänään olemme nettishoppailleet ihan olan takaa ja laitettaneet purkkiin suunnitelmat loppuvaihdon ajalle. Vaihtoa on meillä jäljellä enää tosiaan 48 päivää, joten nyt oli ryhdyttävä toimiin. Eilisen päivän käytimme viimeisten reissujen suunnitteluun, jotka haluamme täältä käsin vielä toteuttaa. Pitkäaikaisena haavenamme oli päästä Kroatiaan nyt alkukesästä, mutta valitettavasti jouduimme muuttamaan suunnitelmia. Tutkittuamme Kroatian mahdollisuuksia tulimme siihen tulokseen, että sinne tarvitsisi paljon enemmän aikaa kuin mitä meillä nyt on käytettävissä.

Jussi alkoi selata Skyscannerin tarjontaa, jossa on mahdollista laittaa valinnaksi vain lähtöpiste. Moniin euroopan kaupunkeihin pääsee täältä hyvinkin edullisesti lentämään, mutta molempien silmät iskivät Ranskan Rivieraan lomakohteena! Aloimme selvittää asiaa tarkemmin ja lopulta tänä aamuna varasimme lennot ja hotellit Nizzasta. Ihanaa saada pieni rantaloma tähän väliin kun kaupunki- ja aktiivilomia on tullut nyt tehtyä useampia.

Nizzassa meillä on kolme kokonaista päivää aikaa ja suunnitelmissa on tehdä samalla visiitti Monacoon, joka sijaitsee vain parinkymmenen minuutin junamatkan päässä Nizzasta. Välimeren aallot, turkoosin sininen meri, purjeveneet, auringossa köllöttely ja tietenkin ravintolatarjonta kuulostavat nyt niin hyvältä ajatukselta. Mielikuvamatkailenkin tässä seuraavat kaksi viikkoa, onneksi matkaan ei ole sen pidempi aika!

nice-238489_1280.jpg

Kuva täältä

Nettishoppailumme ei kuitenkaan päättynyt vielä tähän, vaan päätimme varata matkan myös Müncheniin tälle viikolle. Jussilla on ensimaanantaina synttärit, joten halusimme lähteä minireissulle sen kunniaksi. Lähdemme Steyristä torstaiaamuna ja tulemme takaisin jo perjantaina, joten kyseessä on tosiaan hyvin pikainen reissu. Tarkoituksena olisi käydä ainakin Olympiapuistossa sekä BMW museossa, lisäksi Jussi odottaa jo kovasti pääsyä Hofbräuhaus oluttupaan. Löysimme Bookingista erittäin sympaattisen näköisen hotellin, toivotaan että se vastaa odotuksia!

Nizzan matkan jälkeen alkaa tentteihin lukeminen ja heti viimeisten tenttien jälkeen saamme tänne vieraita lähes koko loppuajaksi. Pienen varauksen vielä jätimme, että jos tenttiin luku alkaa maistua puurolta niin käväisemme vielä Cesky Krumlovissa mahdollisesti kesäkuun puolen välin jälkeen. Sinne emme kuitenkaan vielä varanneet matkoja, vaan päätämme sen myöhemmin.

Täällä ollaan kyllä niin innoissaan näistä tulevista matkoista, että mitenhän sitä malttaa koulutehtäviä tehdä välissä? 😉

kulttuuri matkat

International Fair 2016

Koulussamme järjestetään joka lukukausi kansainvälisyysmessut, joissa vaihto-opiskelijat esittelevät omaa kotimaatansa ruokien, juomien ja kuvien avulla. Messuilla on ollut vuosittain kävijöitä useita satoja, niin opiskelijoita, kaupungin asukkaita kuin myös paikallisia poliitikkoja. Tapahtuma on koululle tärkeä ja iso tapahtuma. Jokainen maa sai tänä vuonna koululta 60 euroa avustusta oman pisteen pystyttämiseen, saimme tulostaa koulun piikkiin A3 kokoisia kuvia Suomesta ja lisäksi koulu tarjosi meille myös tarvitsemamme kertakäyttöastiat. Tapahtuma järjestetään vaihdoin puolen välin jälkeen, ja nyt se oli viime keskiviikkona.

13254370_10154235785664824_8597643104027222402_n.jpg

13245398_10154235785779824_1077250394063291753_n.jpg

 

Aloitimme oman pisteemme tarjoilujen suunnittelun hyvissä ajoin ja Isabella ja Sonja saivat tuotua meille paljon tarvikkeita Suomesta. Olimme tietoisia messuista jo ennen tänne tuloa mutta mitä luulette säilyikö Fazerin suklaat muutamaa päivää pidempään? Ei säilynyt… Joten ihan valtava kiitos tytöille vielä siitä, että toitte useamman kilon edestä suomalaisia tuotteita meille.

Tarkoituksenamme oli tarjoilla mustikkapiirakkaa, karjalan piirakoita, ruisnappeja lohitäytteellä, suklaata sekä Salmiakkikossua. Täällä alkoholilainsäädäntö ei ole ihan samanlainen kuin Suomessa ja koulussa sai huoletta tarjoilla myös alkoholijuomia. 

Tiistaina kun Isabella ja Sonja oli saateltu matkaan kohti lentoasemaa, minä aloin riisipuuron keittoon. Alkuun pelkäsin, ettei koko touhusta tule yhtään mitään ilman puuroriisiä, mutta onnekseni olin väärässä. Puuron valmistuttua pakkasimme rinkkamme täyteen leipomistarvikkeita ja suuntasimme vaihtarikaverimme luo tekemään riisipiirakoita ja mustikkapiirakkaa. 

13296186_10154248346439824_172158849_n (1).jpg

13262089_10154248346429824_229849641_o.jpg

13282040_10154248346584824_188228975_n.jpg

Eihän niistä karjalan piirakoista ihan saman makuisia tullut kuin mummin tekemistä, mutta kohtalaisen hyviä kuitenkin! Keskiviikkoaamuna valmistimme munavoin sekä lohitäytteen ruisnapeille. Iltapäivällä pääsimme koululle valmistelemaan esittelypistettämme ja laittamaan ruokia esille.

Kaiken kaikkiaan meidän Suomi-pisteessä oli tarjolla: 

Pellillinen mustikkapiirakkaa 
n. 70 karjalanpiirakkaa
n. 1kg Väinämöisen palttoon nappeja ja niihin lohitäyte
2 levyä Fazerin suklaata
2 pussia salmiakkikarkkeja
1 pussi hedelmä turkinpippureita

2 pulloa salmiakkikossua 
1 pullo turkinpippuri shotteja

Osasimme arvioida melko hyvin tuotteiden menekin ja ruoka loppui suurinpiirtein samoihin aikoihin kuin kaikilla muillakin.

Erityisesti lohitäytteiset ruisnapit olivat todellinen menestys ja onneksi olimmekin tehneet täytettä ihan reilusti! Monet kävivät hakemassa ruisnappeja lisää ja kaikki kehui niitä valtavasti. Täytyy myöntää, että täyte oli omasta mielestänikin hyvin onnistunut. Mustikkapiirakkaa meillä oli vain yksi pellillinen, joten se taisi loppua ensimmäisenä, piirakoita teimme noin 70 kappaletta ja nekin loppuivat kesken. Ainut mitä jäi kotiin kannettavaksi oli noin 15 salmiakkikarkkia, jotka nekin hävisi parempiin suihin hyvin äkkiä.

Mustikkapiirakan tein tällä ohjeella, siitä tuli niin herkullista etten malta odottaa, että pääsen oman hellan ääreen leipomaan sitä uudestaan! 

13295398_10154248346519824_1213633810_n.jpg

Juomapuolella tarjosimme maistiaiseksi salmiakkikossua sekä itse sekoittamiamme turkinpippuri shotteja. Juomat kävivät hyvin kaupaksi ja parasta oli katsoa ihmisten ilmeitä salmarishotin jälkeen. Salmari on erityisen suosittua vaihtarien kesken ja meiltä usein kyselläänkin onko meillä sitä lisää, mutta valitettavasti ei ole eikä sitä saa täältä ostettua. Jos siis olet joskus suunnittelemassa vaihtoon lähtöä, ota ihmeessä useampi pullo mukaan. Salmari selkeästi kiinnostaa useita ja siitä joko tykkää tai ei. Onhan se aika eksoottinen juoma…

13227094_10154235785914824_321784916158705228_n.jpg

Tapahtuma oli mielestäni ihan mahtava ja erittäin onnistunut, toivoisin samanlaista myös meille Suomeen! Myös kaikki vaihtarit olivat odottaneet tapahtumaa innolla jo useamman viikon, niin iso tapahtuma se täällä on. Ja kaikki ne herkku ruoat! Erityisesti mieleen jäivät japanilaisten tarjoama ruoka, Sake-riisiviini sekä Sakin upea mekko, joka näkyy alla olevassa kuvassa, meksikolaisten valmistama kana sekä salsa, joista molemmista ajattelin pyytää heiltä reseptejä. Lisäksi rakastuin totaalisesti kanadalaisten tarjoamaan vaahterasiirappifudgeen. Heidän pisteensä oli meidän pistettä vastapäätä ja Emma taisi huomata, kun kävin vähän väliä maistelemassa tuota herkkua. Emma nimittäin antoi minulle ison palan fudgea mukaan kotiin viemiseksi! 

Iso kiitos koululle, vieraille ja muille vaihtareille upean tapahtuman järjestämisestä! Päivä oli ikimuistoinen. 

13263852_10154200959084579_4902696773505772300_n.jpg

 

tyo-ja-raha opiskelu ruoka-ja-juoma