Björk-kaapu, ja pari sanaa islantilaisesta designista

Laura de Lille

Islantilaiset ovat omintakeista sakkia.

Kansan herttainen kummallisuus näkyy myös paikallisessa designissä, joka on yhtäaikaisesti pelkistettyä että leikkisää. Persoonallista mutta ajatonta, vastakohtaistakin: islantilaisnaiset saattavat olla naisellisuuden perikuvia, mutta islantilaismuoti ei perinteisellä seksikkyydellä koreile.

Päinvastoin – kiitos luonnosta ammennettujen muotojen ja visuaalisesti kutkuttavan, monipuolisen väriskaalan, islantilainen muoti loihtii käyttäjistään pikemminkin moderneja keijuhaltijoita, jos jotain.

Kuin tilauksesta, blogitaustatyötä tehdessäni tutustuin suunnittelijaparivaljakko Hugrún Árnadóttirin ja Magni Þorsteinssonin perustamaan hulvattomaan Kron by KronKroniin. 

Alunperin kenkämallistona aloittanutta islantilaismerkkiä pyörittävä pariskunta on hieno esimerkki kahden lahjakkaan suunnittelijan saumattomasta yhteistyöstä – Pariisin Studio Berçot'sta 2000-luvun alussa valmistuneen Magni Þorsteinssonin vastatessa malliston leikkauksista ja Hugrún Árnadóttirin kuosisuunnittelusta. 

Islantilaisilla on syystäkin silmää oman maansa kasvateille, ja niinpä Reykjavikin sydämessä sijaitseva myymälä täyttää tänä vuonna jo kunnioitettavat 10 vuotta. Siellä vierailin minäkin.

Uskokaa tai älkää, kreisi printtiviidakko oli paikoittain liikaa jopa kuosirakastajalle, mutta yksi vaate oli ylitse muiden: tämä volkaanisen värikäs, Björk-kaavuksikin ristimäni jättitunika.

Kaavun korkkasin menneenä viikonloppuna isojen korvisten ja valkoisten tennarien parina, ja sanottava se on: keijuhaltijaviboja on vaikea – jollei mahdotonta – välttää!

Eikä tarvitsekaan – oli mantere mikä hyvänsä, vaatekaapistani (ja sydämestäni) löytyy nyt pysyvä pala islantilaista sielunmaisemaa.

Ihastuttavaa!

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

 

Oooo miten hieno kaapu! Asukuvia odotellessa!

Hanna Alissa (Ei varmistettu) http://hanna-alissa.blogspot.fi/

Björk <3
kaapu <3

Haluan Islantiin.

saarah
visual diary

Ihana kaapu! Täydellinen värikombo.

Kommentoi