Bloggarin paluu: Täällä jokainen on tähti

Millainen hurutyyppi kirjoittaa elämästään nettiin yli seitsemän vuotta, häviää tuhkana tuuleen ja palaa blogiinsa vuosien hiljaiselon jälkeen?

Ainakin minä.

Paitsi että en minä oikeasti mihinkään kadonnut. Olen vain kirjoittanut teiltä kaikilta piilossa. Viimeiset kuusi vuotta olen saattanut olla seuraamasi somekanavan ääni, selailemasi esitteen kynäilijä tai luova taho näkemäsi tv-mainoksen takana. Tai jotain aivan muuta.

Nyt minä sain valmiiksi myös kirjan, nimittäin tammikuussa 2022 ilmestyvän ja naisista kertovan Täällä jokainen on tähti -novellikokoelman.

Kuva: Anna Cappelli

Laura de Lillen loppumisesta on kulunut nyt yli kuusi vuotta eli melkein yhtä kauan kuin blogi ehti olla olemassa.

Kuten joku saattaa vielä muistaa, ehdin pitää blogia kolmessa eri maassa ja kaupungissa, aloittaen yliopisto-opiskelijana Pariisissa ja myöhemmin nykkiläisenä aivan urani alkumetreillä. Lyhyt Helsingin-hairahduskin (tai lyhyt hengähdystauko, kummin vain!) matkalle osui.

Koska whatever happened to -höpinät kiinnostavat melkein aina, päivitetään nykytilannetta sen verran, että muutin jo vuosia sitten Kööpenhaminaan, opettelin (melkein) tanskan kielen ja menin täällä naikkariin. Villakoiraa ei ole, vielä.

Pian ilmestyvä fiktioteos kuitenkin on.

Kirjoitan tätä nykyä nimittäin myös naisista ja naisten asioista eli aiheista, jotka ovat lähellä sydäntäni.

Kuva: Kia Hartelius

Täällä jokainen on tähti -esikoiskokoelmani (Saga Egmont, 2022) kertoo oman äänen etsimisestä naisena eri vuosikymmenillä ja eri puolilla maailmaa, aina 1960-luvulta 2030-luvulle.

Novellikokoelma tarjoaa viihdettä ja vertaistukea ja siirtää naiset surkeista sivurooleista oman elämänsä tähdiksi. Koska muutos vaatii aina jonkun verran kapinahenkeä, kirjan räväkät ja herkät naishahmot eivät todellakaan pelkää nostaa kissaa pöydälle ja samalla kulmakarvoja.

Kirjoitusprosessista ja siihen liittyvistä lukuisista keloista voisi kirjoittaa vaikka viisitoista blogipostausta. Ehkä vielä joskus niin teen.

Kuva: Anna Cappelli

Sitä odotellessa: Täällä jokainen on tähti -novellikokoelmani ilmestyy ääni- ja e-kirjana 12. tammikuuta 2022 ja on saatavilla useimmista verkkokirjakaupoista sekä äänikirjapalveluissa.

Lisää kirjan teemoista voi lukea sivuiltani www.laurapollari.com. Seuratkaa mua myös Instassa osoitteessa www.instagram.com/laura.polaris.

Nähdäänhän siellä?

Rakkaudella,

Laura

kulttuuri runot-novellit-ja-kirjoittaminen hyva-olo kirjat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *