Ei unta ennen Brooklyniä

Laura de Lille

Muutto — mikä ihana tekosyy. 

Vaikkapa silloin, kun radiohiljaisuus pitenee odottamattomalla tavalla.

 

Menneellä viikolla olen pakannut, ruhjonut käteni kierreportaissa ja käynyt vesisotimassa Central Parkissa. Joutunut välikohtaukseen, punkannut kaverin sohvalla, valvonut silmäni kipeiksi. Katsonut Princess Brideä puistossa ja syönyt donitseja keskiyöllä pitkän pojan kanssa.

Ja sitten tietysti istunut pakussa ruuhkaisen Manhattanin kaduilla tavaroineni poikineen. Jenkkiradiota kuunnellen, kapean istuimeni kaverin kanssa jakaen. Taskussani on taas uusi New York -kokemus, ja lopputuloksessa ei tietenkään ole valitettavaa. Uusi kotini on veden äärellä Williamsburgissa kaksikerroksisessa asunnossa, jonka viileästä kellarihuoneesta tuli eilen uusi asuinsijani. Kivilattiaan on totuttelemista, mutta kadulla vastaan kävelevät, tervetulleeksi toivottelevat naapurit ovat sitten asia erikseen.

Ulvovia sireeneitä ja Broadwaylla kiljuvien pikkutyttöjän ääniä ei enää kuulu. Iltakävelyllä saattaa huomata olevansa ainoa saman päähänpiston saanut vaeltaja, ja vaaleanpunaisena hohtava Manhattan auringonlaskun aikaan on paras näkymä mitä toivoa sopii. Joen läheisyyskin rauhoittaa kummasti.

Uudessa ympäristössäni on oikeastaan vain yksi huono puoli: kun kissanristiäiskutsuja sataa mitä yllättävimmistä osoitteista, esimerkiksi oman kotitalon rappukäytävässä töistä tullessa, yöunille ei juuri aikaa jää. Takapihalla juhlat jatkuvat vielä pitkään. Väsytti tai ei.

 

Beastie Boys oli oikeassa.

 

 

Huikeaa perjantaita, arvon naiset!

 

Kommentit

gif4life

Nopea, pieni kiitos! Sun couchsurfing fiilistelyt vakuutti niin paljon, että jaksoin päivittää profiilin ja ottaa pari brassifutaajaa nukkumaan meidän sohvalle. Paras päätös tänä kesänä :) plus kaikkee hyvää sinne!

Laura Pollari
Laura de Lille

Loistavaa! :) Mä lähden sohvasurffaamaan Islantiin sunnuntaina. Hauskaa tulee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei! Mä kysyisin siitä sun marimekon piikivi paidastas että ootkos sitä pessyt pesukoneessa vai käsin? Kun itse juuri ostin saman paidan mutta siinä toisessa kuosissa ja myyjä kehotti pesemään käsin mutta pesulapussa lukee kyllä että sen voisi pestä 40 asteessa. Niin ajattelin vaan että miten oma paitasi on säilynyt tai oletko sitä uskaltanut pestä koneessa ?:)

Laura Pollari
Laura de Lille

Heipparallaa! 

Sori - huomasin kommenttisi jossain vanhassa postauksessa, mutta on niin kiirettä pitänyt, etten ole ehtinyt vastaamaan!

Koneessa olen pessyt paidan monet kerrat ja hyvänä on pysynyt. Kannattaa pestä matalassa lämpötilassa. Siitä vaatteet tunnetusti tykkäävät! Toivottavasti tästä oli apua :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa! Kysyisin sulta Nykin hotellivinkkeijä. Ensi keväänä olisi tarkoitus tulla nykiin ekaa kertaa ja kuten varmasti tiedät, manhattanin hotellit ovat älyttömän kalliita. Osaisitko suositella jotain aluetta mistä pääsisi nopeasti manhattanille? Sohvasurffaukseen olen valitettavasti liian pelkuri :/ Kiitos!

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei! En valitettavasti osaa sanoa juuta enkä jaata tähän, vaikka kovin monet tätä kysyvät. Omassa kotikaupungissa ei tule kauheasti hotellissa yövyttyä. :)

Miten pitkään viivyt? Jotkut alivuokraavat asuntojaan esimerkiksi viikoksi, ja tällaisessa ratkaisussa kustannukset jäävät melko mataliksi. 

Kommentoi