Erään esteetikon vaatekaappi

Laura de Lille

 

Paljon printtejä, pelkistettyjä leikkauksia ja hyvin vähän helyjä – kas siinä pukeutumismantrani.

 

Voisin sanoa, että tyylini on ollut melko vakio teini-ikäisestä lähtien. Jos jotain, olen ajan kanssa huomannut poikatyttöistyneeni, erityisesti New Yorkiin muuton myötä. Pariisin hörhelöissä ja kukkamekoissa kuljen enää satunnaisesti, vaikka romanttinen meininki toisinaan houkutteleekin.

Olen tarkka tyylistäni, mutta vaatteita ostan tätä nykyä niin harvoin kuin mahdollista. Eniten hankin mekkoja ja yläosia. Housujen ostamisesta nautin kaikista vähiten – niitä minulla löytyy lipaston uumenista vain muutama hassu pari.

Mitä väljempi vaaterekkini on, sitä tyytyväisemmäksi pukeutujaksi itseni tunnen. Hankin ani harvoin mitään, mitä en tiedä pystyväni yhdistelemään vanhojen vaatekappaleideni kanssa. Trendeihin en usko tuon taivaallista.

Vaatteeni hankin parista lempiputiikistani, käytettynä tai töideni kautta. Netistä en tilaa koskaan. Tänä vuonna olen tehnyt yhteensä kaksi erinomaista vaatehankintaa: valkoisen neuleen sekä matapohjaiset nahkakengät. Neuleen ostin uutena ja nahkakengät löysin williamsburgilaisesta second hand -kaupasta.

 

Vuonna 2013 pyrkimykseni on inspiroitua ensisijaisesti jo olemassaolevasta vaatekaapistani. Haasteeni tälle sekä tuleville vuosille on muuttaa kulutuskäyttäytymistäni entistä luontoystävällisemmäksi ostamista vähentämällä, minkä en arvele olevan kovinkaan haasteellista.

Kauniista asioista ja esineistä voi onneksi nauttia ilman ostopakkoa.

 

Ja se jos mikä on esteetikon pelastus.

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sun pukeutumisfilosofia on just sitä, mistä yritän itekki ottaa oppia. Toistaseksi olen onnistunut, opiskelijabudjetti auttaa toki myös, ei ole varaa olla holtiton. Ennen kaikkea olen tosissani alkanut sovituskopissa miettimään, että rakastaisinko tätä vaatekappaletta täydellä sydämmellä. Jos vastaus ei ole ehdoton kyllä, jätän ostamatta. Eikä ole vielä harmittanut. :)

Turhat jorinat

Oih! Onko tuo kukallinen SE Rodebjerin paita? Harvoin, tuskin koskaan, olen halunnut mitään vaatetta niin kovasti. Ja Se Paita on myyty loppuun joka paikasta, ainakin mun koossani. Oi surku. -Onnittelen lämpimästi, jos olet sellaisen saanut ajoissa hankittua.

Ja näin muuten näkisin, että olet oikealla tiellä. On järjetöntä haalia hulluna trendirytkyjä. Hieno, oma tyyli löytyy muilla keinoilla.

Aino-Karoliina (Ei varmistettu)

Hei ihana tuo nahkainen kaulakoru! Mahtaakohan tuollaista löytää suomesta?

Marsublog

Täti Monika: Katopa A Place, Grandpa ja Nelly, plus tietty Rodebjerin oma verkkokauppa. Pitäisi olla ainakin -50 % alessa joka paikassa.

Hosuli
Hömppäblogi

Omassa vaatekaapissa shoppailu on just hyvä. :) Yhdistelemällä ja kokeilemalla sieltä löytyy vaikka mitä. Ompelutaitoiset voi viedä ajatuksen vielä pitemmälle.

Millimi (Ei varmistettu)

Et usko miten paljon blogisi on insipiroinut minua, sinulla on oikea asenne kuluttamisen ja tyylin suhteen. Aikaisemmin shoppailin (kamala sanakin!) ja yritin jotenkin löytää itselleni sitä tyyliä ostamalla vaatteita ja kopioimalla trendejä ja muita ihmisiä.

Jossain vaiheessa ajatukseni vain loksahtivat paikoilleen. Kun olen ollut ostamatta lainkaan uusia vaatteita olen sitä kautta tajunnut mikä oma tyylini on. Siis aivan päin vastoin kuin aikaisemmin kuvittelin sen löytäväni.

Ja se tyyli tulee jostain sisältä, eikä se ole riippuvainen trendeistä. Se on se sama tyyli, joka minua itseänikin viehätti jo teininä, ja se on todella toteutettavissa melko vähäisellä vaatemäärällä.

Turhat jorinat

Kiitos vinkistä Marsu! Katsoin nuo kaiken varalta vielä läpi, mutta loppu se on. (Etsin Landon-nimistä mallia.) A placesta löytyi vielä samasta kankaasta toisenlaista mekkoa, joten ehkä mä tilaan sen sitten. Tai sitten en, koska nuo kompromissivaatteet jäävät usein käyttämättä :(

Marsublog

Käy katsomassa myös Weekday! Koska tuota oli sielläkin myynnissä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitti ihanista kommenteista, tyypit! Keskustelu Rodjeber-paidasta näyttääkin saaneensa ihan oman elämänsä :)

Aino-Karoliinalle tiedoksi, että nahkainen Siivet-kaulakoru on Päivi Raivion käsialaa. Ostin tuon Helsingistä noin kolme vuotta sitten. Lieköhän enää mistään saatavilla?

Kuu (Ei varmistettu)

Ihanaa, että tunnut aidosti toteuttavan harkitsevan kulutuksen sanomaasi - olet virkistävän erilainen tuulahdus blogimaailmassa! Toivottavasti tämä ja muut vastaavat postauksesi saavat muutkin miettimään kulutuskäyttäytymistään. Blogistasi on muutenkin pikkuhiljaa tullut suosikkini - kuvat hivelevät esteetikon silmää, sisältö on timanttista ja positiivinen asenteesi ilahduttaa aina. Parhautta! :)

Marsublog

TätiMonika: Rodebjerin omassa verkkokaupassa -70 % as we speak.

Kommentoi