Haussa: huisi hiustenleikkaaja

Laura de Lille

Kampaajahistoriani on lyhyt mutta värikäs.

Meni vuosia, että en käynyt kampaajalla ollenkaan.

Epätoivoisimpina opiskeluaikoina leikkasin hiukseni itse pikkukylppärissäni käsipeilin avulla.

"No, tuliks suora?" kysyin tukkatarkastajaksi nakitetulta kaverilta tai poikaystävältä, joka sitten seivasi tilanteen keittiösaksilla parhaansa mukaan.

Ensimmäinen kampaajareissu vessavuosien jälkeen hävetti. Silloin ainoastaan nimen perusteella valitsemani paikan kampaajatyttö katseli kaksihaaraisiani epäuskoisena:

"Niin siis milloin sä sanoitkaan, että nää on leikattu viimeks?"

Hiusasioihin tartuin tosissani vasta päivätyöt aloitettuani, silloinkin räikeästi freestailaten.

Tukkani olen leikkauttanut mitä sekalaisimmissa olosuhteissa: matkoilla, hiustenleikkuubileissä ja kerran newyorkilaisessa salongissa, jonka henkilökunta ei suostunut saksimaan kutrejani lyhyeksi, koska oikeilla naisilla on pitkät.

Seikkailunhaluni on koitunut myös kohtalokseni: kerran kampaaja veti vahingossa puoli päätäni kaljuksi. Tukka kasvoi kesän hiuspannan alla.

Sitten tapasin Loven.

Love oli kokoleopardiin pukeutunut, sähäkkä afroamerikkalaisnainen, jonka sanastossa ei sweetietä säästelty.

Loven kampaamossa soi aina 1960-luvun motown. Toipa hän rytmin myös hiustenhuoltooni: jos skippasin tukanleikkuukerran, sain siitä muistutuksen. Love tiesi tasan tarkkaan, millaisena hiukseni halusin, leikkurin pituuksia myöden. Välillemme muodostui sanaton yhteys, joka ei katkennut silloinkaan, kun Love otti muutaman tanssiaskeleen tukanleikkuun lomassa.

Eräänä päivänä palasin suosikkikampaamooni. Jotain oli muuttunut. Love is gone, kertoi kampaamon uusi omistaja.

Ja kas kummaa, niin kävi myös yksiavioiselle kampaajarakkaudelleni.

Viimeisin tukkaekskursioni tapahtui Berliinissä. Siellä istahdin pokkana turkkilaisparturin penkille maahanmuuttajamiesten sekaan. Edes ikkunan "tukanleikkuuta miehille ja lapsille" -kyltti ei minua estänyt. Hiusteni lisäksi myös naamani pestiin. Kotimatkalla korjailin käsipeilillä poskille valahtaneita ripsareita.

Nyt etsin taas, tällä kertaa Helsingistä.

Ja tässä voit auttaa sinä, tukkatietoinen Lily-nainen:

Suosittele hiustenleikkaajaa, omaa tai vaikka itseäsi, jolle kannattaa varppina varata aika!

Plussaa huumorintajusta, hyvästä tukanleikkuu-soundtrackistä ja tietty kohtuullisesta hintatasosta.

Ylikasvanut irokeesipolkka kaipaisi taas vähän lovea.

Kommentit

eviela
NOT A Wonderland

Ah, oman kampaajan löytäminen on kyllä yksi iso haaste! Itselläkin monia epäonnistuneita kampaamokäyntejä, mm. tuo ettei kampaaja (siis ihan kotosuomessa) suostunut leikkaamaan tukkaani sellaiseksi kuin halusin ja mikä pahinta, sillä oli katastrofaaliset seuraukset (se on taas vähän pidempi tarina eikä siinä siis itketty enää epäonnistunutta tukkaa) eikä topakka Eviela noin 10v suostunut käynnistä edes maksamaan :D

Helsingin kampaamoista minulla ei ole käytännön kokemusta, mutta esim täälläkin blogia pitävä merkkari on ainakin hiusvärien kanssa blogin perusteella sen verta taitava, että suuntaisin itse ainakin hänen luokseen, jos helsingistä pitäisi kynijä löytää :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Siis oon noin lähtökohtaisesti ns. kroonista kampaajamollausta vastaan.

Väitän jopa, että epäonnistuneimpien leikkuukeikkojen syynä olen ollut minä itse, koska olen kautta linjain tyytynyt kaikista halvimpiin vaihtoehtoihin (vaikkakin toi turkkilainen parturi oli oikeesti tosi bueno!)

Tosta kaljukokemuksesta en kyllä maksanut :-)

eviela
NOT A Wonderland

Enpä minäkään sano kampaajasta pahaa sanaa kuin vasta, jos hän selkeästi mokannut (eikä taustalla esim sellaista, että itse selittänyt huonosti tai vastaavaa). Onneksi omalle kohdalle osunut paljon hyviäkin kampaajia, muutan vain niin paljon, että pakostakin joutuu vaihtamaan. Monet näistä olleet myöskin edullisia. Kampaajan suhteen vaan kun vaatii muutakin kuin sen, että hän on hyvä työssään: itse ainakin etsin hyvän kampaajan lisäksi sellaista, jonka kanssa kemiat natsaa.

Haha, hyvä ettet maksanut :D Itsekin vain sen ainoan kerran jättänyt maksamatta, muuten maksanut vaikka vituttanutkin, koska ollut aina varma onko vika täysin kampaajassa ollut.

Heliiiii (Ei varmistettu) http://rantapallo.fi/pimeaonni

Mä kävin viimeks parturissa 2010 ja parturi ei silloinkaan leikannu hiuksia niinku oisin halunnu joten oon sen jälkeen leikannu ite hiuksiani. Sitä parturireissua ennen kävin ehkä 2006 vuonna ennen vanhoja jollon parturi tuhos mun hiukset totaalisesti. Parempi limpsoa siis ite omia karvoja.

MS (Ei varmistettu)

Dandyn Laura on loistava! Voisi olla samanhenkinen kuin sinä... :)

T-100
(G)ROUND ZERO

Suski Punavuoren Espacesta. Se nainen todellakin tietää mitä tekee ja omaa huikean visuaalisen silmän. Lisäksi äärimmäisen hyväntuulinen ihminen, vartti tuolissa tuntuu kuin pieneltä lomamatkalta, jos on tottunut vähän jurompaan skandinaaviseen kanssakäymiseen. Yksi painava syy siihen, miksi muutan takaisin Helsinkiin pimeiden päijäthämäläisten vuosien jälkeen.

Heidihv (Ei varmistettu)

Hei mun veli Jesse on vastavalmistunut parturikampaaja, mutta siunattu äärimmäisen hyvällä asiakkaanlukutaidolla. Tuntee kyllä uusimmat kikat ja trendit, mutta arvostaa ennen kaikkea asiakkaan omaa tyyliä! Jesse on tällä hetkellä vuokratuolilla Gyylissä Bulevardilla. Toivottavasti löydät itsellesi parhaan mahdollisen kampaajan :)

paulahelena
ALUAP

salon noirin Simo, en vaihda!

Tropnordique (Ei varmistettu)

Suosittelen kokeilemaan Osos Polares -kampaamoa Iso Roballa! Mikko leikkaa omat hiukseni, ovat ne olleet tosi lyhyet tai pitkät, ja aina olen lähtenyt tyytyväisenä.

All My Days

Kampaamo Loco Hämeentiellä lähellä, muutaman minuutin kävelymatkan päässä kurvista. Käyn itse Lindalla, mutta luotan myös muihin tyttöihin mikäli Linda ei ole paikalla. Plussaa hinnat, jotka on huomattavasti kukkaroystävällisemmät kuin keskustan liikkeissä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Budjettiystävällistä, jee!

Tää pitää merkata ylös.

LTL-Anna
Loving These Looks

http://www.kampaamopulju.fi/

Riina on leikannut ja värjnnyt hiuksiani viimeiset viisi vuotta, en vaihtaisi! Eli suosittelen :)

saarah
visual diary

Mikko ja Loisto, klisee mutta totta! 

Laura Pollari
Laura de Lille

Kliseissä on aina ripaus totuutta, eiks vaan? :)

Heh, tapahtui joskus Kuala Lumpurissa: " You want boy hair?" "Really?" " Shorter than that?" Naiset naureskelivat ja pyörittelivät päitään. Sain silti kyllä leikkauksen ja samalla värjättiin kirkuvan punaiseksi ;) Onnea kampaanjan etsintään!:)

Laura Pollari
Laura de Lille

Päivän I H A N I N !

Ja poikatukka on paras.

Kiitos :-)

Hilda Katariina (Ei varmistettu)

Ekokampaamo Kaipaamo Alppilassa, Viipurinkadulla. Karoliina on super :)

SariCerita (Ei varmistettu)

Lyhyesti värssy kaunis: http://pkband.fi /Pasi. Jos joskus tuntuu, ettei keksi mikä istuisi päähän niin täältä ei lopu ideat.

rips

Helsinki Hairdressersin Rami. Yli viiden vuoden yksiavioinen kampaajasuhde takana. En voi muuttaa pois Helsingistä tämän takia. Ainoa, joka ymmärtää luonnonkiharan hiuksen ja jolle voi antaa vapaat kädet.

Mimimii (Ei varmistettu)

Muovaamo Kansakoulunkadulla on aika ihana, suosittelen ainakin Päiviä ja Minnaa mutta koko henkilökunta on mielettömän ihania! Välillä mestoilla vierailee kampaamokoira Julius! :)

Mimimii (Ei varmistettu)
Laurinha (Ei varmistettu)

Kampajussin Jussi Mannerheimintiellä. Hyvä tyyppi, aina hyvää musaa, kiva intiimi paikka. Suosittelen!

Iinaliina (Ei varmistettu)

Kaipaamo Alppilassa ois sun mesta, ehdottomasti! Viihtyisä, ihan omanlaisensa paikka ja kampaaja Karon musiikkimaku on myös huisin hyvä eli soundtrackin ois ekologisten arvojen lisäksi kohdillaan.. kuva tilasta: http://www.kaipaamo.fi/blog/wp-content/uploads/2012/10/kuva-6.jpg ja täältä tykkäilemään https://www.facebook.com/Kaipaamo

Minimai (Ei varmistettu)

Sain ite aivan törkeen hienon sidecutin blackoutista http://blackouthair.fi. Menin tunnustelee ilman kunnon ideoita ja lähdin ylpeänä siitä että otin jotain mitä en olis koskaan uskonut uskaltavani.

Kommentoi