Ivana Helsinki FW 2012-2013

Laura de Lille

Jos minun täytyisi antaa yksi syy sille, miksi aikoinaan kiinnostuin urasta vaatetusalalla, se olisi Ivana Helsinki.

Olen seurannut Paola Suhosta  siitä lähtien, kun hänet ensimmäisen kerran tapasin, eli noin vuodesta 2002. Jo 14-vuotiaana pidin häntä cooleimpana typynä, jota Suomi päällään kantaa.

Ivana Helsingin vaatteita olen keräillyt uskollisesti jo vuosituhannen alusta aina Camping- sekä Tiira-mallistoista alkaen, ja tanssinpa aikoinani jopa vanhojentanssini Ivanan vihreävalkoisessa Rouva-kankaassa.

Vuosien varrella olen päässyt tekemään brändin kanssa yhtä sun toista kivaa sekä Pariisissa että New Yorkissa, ja luonnollisestikin eilinen New Yorkin muotiviikkojen näytös sekä uuden myymälän avajaiset olivat yksi lisäsyy juhlia.

Näytös alkoi Tapiola Kauniainen -malliston nimikkolyhytelokuvalla, jota seurasi oranssi-turkoosissa värimaailmassa ajelehtiva kaunis ja herkkä mallisto täynnä toista upeampiaan malleja. Erityisesti sinisävyiset pitkät mekot kirkkaanoranssiin luomiväriin yhdistettynä sytyttivät vanhan Ivana-fanin sydämen, enkä usko olleeni ainut. Näytöksen hienostuneet printit jättivät kivan muistojäljen ensi syksyä varten, ja oranssi voisi hyvinkin olla seuraava kokeiluun otettavista väreistä. Tunnelma oli ivanamaisen nostalginen, ja näytösmusiikkina soiva vanha, suomalainen iskelmä aiheutti ihastusta erityisesti amerikkalaisissa seuralaisissani.

Kaiken kaikkiaan on ollut todella hienoa todistaa merkin kehittymistä mallisto toisensa jälkeen. Osaan nimetä lähes suorilta kaikkien aikojen suosikkikokoelmani, joiden rohkeita printtejä haalin kuin keräilijä konsanaan. Vahva herkkyys ja melankolisuus ovat olleet mielestäni aina Ivana Helsingin suurimpia vahvuuksia, jotka loistavat kirkkaana mallisto toisensa jälkeen ja erottavat Paolan kädenjäljen monista muista tekijöistä. Olen aina arvostanut suunnittelijan omaleimaisuutta ja suorasukaista oman juttunsa tekemistä, ja tämä on yksi lisäsyy sille, että edelleenkin tunnen sisälläni sen saman hölmistyneen teini-ikäisen, jonka mielestä Ivana on täydellinen sijoituskohde kesätyörahoille. 

Hyvä Paola ja Ivana Helsinki, tämä menestystarina on kaunista katsottavaa!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hienoahan se on kun suomalainen suunnittelija menestyy maailmalla, ja vaatteetkin ovat paasaantoisesti kauniita! Harmi vaan, etta mulle on jaanyt Suhosesta henkilona niin negatiivinen kuva. Ehka han on sitten mun makuun vahan liiankin suorasukainen...

NinaVee
Väreilyjä

Mä muistan kun joskus muinoin, olisiko ollut vuonna -98, näin Gloriassa TAIKin näytöksen jossa näin ensimmäistä kertaa Paolan (taisi olla Taikissa vasta ekalla luokalla??) juttuja. Jo tuosta muutaman asun mallistosta näki heti, että tästä tytöstä kuullaan vielä. Nimi jäi jo silloin mieleeni ja urakehitys on ollut kyllä loistelias!

-S- (Ei varmistettu)

Herkkyys ja melankolisuus on munkin mielestä aina olleet Ivana Helsingin juttu. Bambit oli kyllä mun ihan lemppareita, uusi mallistokin näytää hyvältä! Toivotaan, että Paolan mallistot saavat näkyvyyttä ja suomalaisessa suunnittelussa saataisiin läpimurto!
xoxo
-S-
25dresses.blogspot.com

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija, mielipiteethän ne naisesta vasta kiinnostavan tekevätkin!

NinaVee, älä muuta sano! :)

S, Bambi oli iki-ihana, sirkushepat laukkaavat vauhdilla perässä. :) Mun mielestä tämä on jo aika loistava läpimurto!

 

 

Kommentoi