Ja Melissa loi kumikengän

Laura de Lille

Kai tunnette Melissan, tuon brasilialaisen muovikenkien kuningattaren? 

Ajatuksenkevyiden jalkineiden pioneeri, joka juhli pari vuotta sitten 30-vuotista taivaltaan, on 2000-luvulla noussut suuren yleisön tietoisuuteen lukuisten eri muotitalojen kanssa toteutettujen kenkämallistojensa ansiosta.

Tunnetuin Melissa-yhteistyö lienee edelleenkin Vivienne Westwood, jonka hulvattoman värikkäät korkokengät sekä ballerinat ovat sittemmin löytäneet tiensä lukemattomiin kenkähyllyihin sekä vielä useampaan salaisesti 80-luvun jellyjä kaipaavan sydämeen. Viviennen lisäksi muovikenkänsä viime vuosina ovat päässeet luomaan muun muassa Jean-Paul Gaultier sekä Jason Wu.

Uusin lisäys suunnittelijakaartiin julkistettiin pari päivää sitten: seuraavat kumisandaalit on suunnitellut taas yksi vahva oman tiensä kulkija, brittiläinen Gareth Pugh. 

Garethille terkut: mukava ja jopa raikas veto aikaisempiin yhteistöihin verrattuna. Kuka väitti, ettei muovikengistä saisi myös uskottavia? Sisäinen muovikenkäpuritaanini liputtaa kuitenkin pirteiden pastellisävyjen puolesta, kun kerran tälle linjalle lähdetään. Taisit siis edelleenkin vetää pitemmän korren, Vivienne.

Kenen kumikengissä te mieluiten astelisitte? 

Kuvat: Melissa

Kommentit

Mau (Ei varmistettu)

Ah, Melissa! Mulla on just nuo keltaiset Westwoodin suunnittelemat ja sitten Alexandre Herchcovitchin suunnittelemat sellaiset kermanväriset kiilakorolliset nauhakengät. Molemmat on ihania!
Onhan noi Pughit aika erilaiset eli propsit siitä tosiaan, mutta jos kengät tuoksuu ja on kumia, niin ne saa olla mun mielestä vähän hassuttelevat :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Kuulostaa ihanalta :)

Totta tosiaan - Garethin sandaalit ovat kivalla tavalla erilaiset, mutta mua lähinnä häiritsee se, etteivät ne kuvassa oikeastaan edes näytä muovista tehdyiltä. Ja sehän tässä oli se tarkoitus?!

Tässä ollaan taas mielestäni sitten menty vähän sieltä, missä aita on matalin:

Hmm!

Mau (Ei varmistettu)

Nuo kyllä näyttävät enemmänkin nahalta ja "metallilta".. Osaan tavallaan kyllä nähdä mielessäni minkälaiselle henkilölle ne on suunniteltu, ja onhan toi tosiaan innovatiivista. Eikä se välttämättä ole paha juttu että se muovimaisuus katoaa?

Mutta ääh, ei olisi pitänyt klikkailla itseään tuonne Melissan sivuille kun löysin heti vaikka mitä kivoja. Mun mielestä noi korolliset versiot on ehdottomasti parasta Melissaa, koska ne on niiiin hyvät jalassa, eikä korolliset kumikengät ole sillä tavalla klisee kuten nuo ylläolevat baltsut graafisella kuviolla.

Haa mitäköhän mä nyt taas höpötän mutta joo :-D

Laura Pollari
Laura de Lille

Hahaa! Ei kun kiva vaan, että höpistään.

Oon samoilla linjoilla sun kanssa mitä tulee korkoasiaan - kokeilin tänä kesänä yksiä Melissan korkkareita ja ne olivat ihan huippumukavat jalassa :)

Kommentoi