Jalat löysäks ja sitruunakakkua naamaan

Laura de Lille

Tänään nukuin pommiin.

Heräsin sängyksi suoristetulta, epätasaiselta sohvalta, jolla on maattava väärinpäin mukavuuden maksimisoimiseksi. Lötkötyynyltä ja huovalta, joka on sullottu haalistuneen aakkospussilakanan sisään. 

Kovin tyypillistä sohvasurffausta, sanoisin. Mutta näin jumissa en kyllä muista koskaan olleeni.

Silmäluomia painoi jo herätessä ja jalat tuntuivat ryhdittömiltä, löysiltä suorastaan.

Sääret, jotka tanssivat edellisyönsä Friedrichsheinissä ja lässähtivät loikoilemaan kesken bileiden – sööttiä suomiaksenttia tivaavan ruotsalaisen viekkuun:

"Sano jotain ruotsiksi! Snälla!"

Koklasin, ja eihän siitä mitään tullut. Jokainen jag tuli ulos jaina ja måste skelinä. Flicka piinä ja pojke drainina. Puhuin tyypille tanskaa, tahtomattani. 

Mutta jos ruotsi oli epävireessä, niin oli kyllä nainenkin.

Niin käy, kun juo pirskeissä yhden rommikolan liikaa ja laittaa elämänsä uusiksi – yhden kevään aikana.

Takanani on kuukausi Eurooppaa ja ihan kamalan paljon kaikkea.

Muutamassa viikossa olen ottanut loparit, vaihtanut mannerta ja pistänyt päiväjärjestykseni täysin uuteen uskoon.

Punkannut viidessä kodissa, elänyt varatyynyillä, hätähuovilla ja tuorepastalla. Rakastunut ihanaan kanadalaismieheen ja löllynyt romantiikkapilvessä. Tyttöbondannut ja viettänyt päiviä kotoisissa kahviloissa.

Berliinistäkin olen sellaisen jo löytänyt. Paikan, jossa on upottavia löhösohvia ja josta saa sitruunakakkua jumalattoman kokoisina viipaleina.

Sinne menin myös tänään, kun jalkojani painoi ja mahassa murisi. Sen osoitteen kirjaan ylös seuraavaa Berliinin-matkaa varten.

Lähden nimittäin pian pois.

Muutaman päivän päästä otan suunnakseni Kööpenhaminan.

Siellä minua odottaa seuraava kuhmuinen nukkumasija ja tyyny, jolla saa niskansa umpisolmuun. Lisää ihmisiä, germaanista kielimenoa ja mäihällä myös uusi, kiva kirjoituskahvila, jossa esittää, että elämästä löytyy edes vähän ryhtiä.

Koska sitä saatan haluta jo pian, rutiineja.

Mutta en minä Berliiniä löysäilemättä ajatellut jättää – niin velttoa ja päiväjärjestyksetöntä kuin elämä juuri nyt onkin. 

Ei kun jalat pöydälle ja santsikierros sitruunakakkua kehiin!

Sitä mutustellessa voi tehdä mitä vain: katsella kattoon, miettiä elämänsä miestä tai vaikka treenailla puolivillaisia, tanskankielisiä lauseita:

København, her kommer jeg! Er du klar?

Köpis hei, täältä mä tuun. Ooksä valmis?

Meikä on.

Kommentit

Anri (Ei varmistettu)

Joskus kun haaveilen omasta, lukion jälkeisestä ja vielä niin kovin kaukaiselta tuntuvasta, ihanasta, vapaasta tulevaisuudesta, unelmointini keskeyttää liian usein se pieni ääni päässäni, joka sanoo: "Millä rahalla? Entä se kieli? Mistäs kämppä? Ja se raha?" Sun blogia lukiessa kuitenkin tulee sellainen fiilis, että ehkei kaiken tarvitsekaan olla niin kamalan vaikeaa. Ehkä unelmatkin voi toteutua helpostikin, eikä aina vaikeimman kautta. Kiitos siitä!
Sohvasurffaus kuulostaa ihan mahtavalta, haluaisitko kertoa lisää siitä?

Laura Pollari
Laura de Lille

Heippa Anri :-)

Kiitti kommentista! 

Vanhempia sohvasurffausjuttuja löytyy sivupalkista couchsurfing-tunnisteen alta ja muuta lisätietoa osoitteesta: couchsurfing.org.

Kiva harrastus ja loistava tapa tutustua uusiin ihmisiin!

Mahtava postaus, niin täynnä tunnetta! BISOUS

Laura Pollari
Laura de Lille

Puspus!

emmery (Ei varmistettu)

Milloin saavut Kööpenhaminaan? Keskiviikkona täällä nimittäin starttaa jättimäiset katufestarit nimeltä Distortion jolloin voit odottaa että eri kaupunginosat suljetaan kokonaan liikenteeltä ja n. 300,000 tanskalaista valtaa kadut ihan käsittämättömien kaupunkireivien merkeissä. Keskiviikkona Nørrebron kaupunginosassa, torstaina Vesterbrossa, perjantaina Euroviisutkin pitäneellä varastorakennus-saarella. Ja mikä parasta, bileet on täysin ilmaiset! Paitsi jos menet afterpartyihin joista voin vinkata sen verran että torstain afterpartyt on megaisot allasbileet Meatpacking Districtin vieressä sijaitsevassa uimahallissa!

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei!

No siis just Distortioniin oon tulossa, mut palloilen vielä bussilipun kanssa! Näillä näkymin oon siellä torstaina illansuusta.

Läheks reivaan? :)

(ja iso kiitos muuten vielä tosta kahvilavinkistä!)

emmery (Ei varmistettu)

Ai niin ja jos kaipaat mukavaa kirjoituskahvilaa niin oma vinkkini on ihan ydinkeskustassa Nørreportin aseman lähettyvillä sijaitseva Paludan Bogcafe (Fiolestræde 10). Tosi tunnelmallinen kirjahyllyjen peittämä paikka, ilmainen WiFi ja herkulliset smoothiet, brunssilautaset ja sandwichit! Voi olla että istumapaikan löytäminen on varsinkin lounasaikaan vaikeaa, kahvila on nimittäin todella suuressa suosiossa opiskelijoiden keskuudessa ja siellä on aina väkeä läppäreiden kanssa työskentelemässä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitä sille sun tanskalaiselle tapahtui, ilmeisesti se mokas jotain?

Laura Pollari
Laura de Lille

Mitä se mokas?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ajattelin että se mokas jotain kun et ole enää sen kanssa :) :) :)

SanskuLevis (Ei varmistettu)

Kerro ton berliiniläis kahvilan nimi ja osoite. Täällä on yks pariskunta, joka on menettänyt sydämensä Berliinille.

Laura Pollari
Laura de Lille

No mutta tietty!

Tässä teille koordinaatit:

Cuccuma

Zossener Straße 34, 10961 Berlin

Eijjja (Ei varmistettu)

Ihana tyyli! Kirjoituksistasi välittyy todella hyvä fiilis. Kiitos :)

Kommentoi