Kadonneista harrastuksista

Laura de Lille

Minulla on salaisuus, jonka olen pitänyt visusti itselläni viimeiset vuodet.

Olen nimittäin käynyt kuvataidekoulua kaksivuotiaasta asti.

Olen piirtänyt, maalannut, veistänyt, muotoillut ja kuvannut. Öljyväreillä, hiilellä, savella, liiduilla. Silmilläni, käsilläni, ajatuksillani.

Aina abiturienttivuoteeni saakka, jolloin sain viimeisen pakollisen kuviksenkurssini suoritettua. Sitten en tehnyt viiteen vuoteen yhtään mitään. 

Väreihin tarttuminen pelotti ja ahdisti, ja tarvikkeeni keräsivät pölyä Pariisin asuntoni vihreällä kokolattiamatolla. Ne muistuttivat tuskallisesti elämäni nurinkurisimmasta viha-rakkaussuhteesta — käsillä tekemisestä, jota varjosti turhautuminen ja jatkuva itsensä soimaaminen. 

Mutta sitten vaihtuivat maisemat. 

Uuteen kaupunkiin muutettuani mielessäni ei ole pyörinyt juuri muu kuin vanhat harrastukseni, joista ennen niin kovasti nautin. Täällä mieleni tekee soittaa ja laulaa, kirjoittaa, tehdä teatteria, oppia uusia kieliä. Ja piirtää. Keväällä hankin kokeeksi piirustusalustan, ja tänään tein vihdoin ja viimein sotalevon myös oikeiden värieni ja luonnoslehtiöideni kanssa. 

Öljyväriliiduista se alkoi, mutta vakaimman otteen sain pensseleistä. Siinä sitä sitten mentiin, haparoivin vauvanaskelin.

Yhden lupauksen tein: koetan luottaa enemmän itseeni, enkä unohda tehdä asioita, joista oikeasti tykkään.

Ensi vuonna ajattelin harppoa jo.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ystävä, sulla on kuvassa öljyväripensseleitä! Akvarelleillä maalaaminen sujuu paljon paremmin pehmeämmillä siveltimillä, koska tommoset kovat siveltimet on luotu peittäville maalaustekniikoille (akryyli, öljy yms.) :)

Anninko
Anningonpaiste

Ah, itselleni kavi ihan ja sama juttu muuttaessani uuteen kaupunkiin! Ihana kuulla etta siella on uudenlainen luovuus lahtenyt liikenteeseen vanhoista lahtokohdista! :) Eiko olekkin sellainen kuplivan ihana tunne!

Tulen aina tosi iloiseksi lukiessani palstaasi kuules. Etta kiitos siita! Hyvaa viikonloppua sinne toiselle puolen maailmaa!

(ja ompa natti maalaus!)

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija, hihii, niin on! Vaan eipä ollut oikein paperiakaan, joten mentiin sillä mitä oli. Tarkat silmät :)

Anninko, no voi kuule samaa sulle! Loistavaa viikonloppua :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Sama vierailija täällä vielä moi! Pakko lisätä että tuun aina tosi hyvälle tuulelle sun kirjoituksista! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

New Yorkin taikaa... IHANAA!

Ja arvaas mitä! Mäkin alotin harjoittelemaan kitaransoittoa isän vanhoista oppikirjoista tässä keväällä, ja olisi siistiä ottaa laulutunteja ja kehittää ääntään.

Plus yksi juttu: olisi hauskaa nähdä millasissa vaatteissa juokset (itsekin juoksentelen ja KOSKA tämä on muotiblogi!:) haha

Kommentoi