Kanadan matkapäiväkirja

Laura de Lille

 

Muutamia Kanadan viikonloppuni aikana tekemiä huomioita:

Québeciläiset ovat mukavia. Siis hiton mukavia.

Montreal on bi-polaarisen kielipään luvattu kaupunki. Kahvilassa tilaan kahvini englanniksi, ja apteekissa asioin ranskaksi. Kaikki ovat tyytyväisiä – allekirjoittanut mukaan lukien.

Québeciläisaksentti on sittenkin jees. Absolymäh.

Kanadalaiset tykkäävät pössytellä. Siis ihan missä ja milloin vain. Pilvi haisee vilkkaalla ostoskadullakin.

 

Ja mitenkäs niiden killereiden second hand -putiikkien laita sitten? Niistä kattavaa raporttia hyvin pian.

 

Messevää maanantaita, mimmit!

 

Kommentit

bisousroosa
bisous

ei vitsit, rustailen paraikaa hakemuksia, jotta pääsisin montrealiin vaihtoon ensi syksynä ja nää sun jutut kyllä vahvistaa sitä, että tein oikean valinnan maan ja kaupungin suhteen. aksentti edelleen epäilyttää, mutta kai siitäkin oppii pitämään :-)

ninoh

Kanadalainen pössyttely yllätti itseni vähän aikaa sitte mexicon caribialla,äiti ja tytär,kanadalaisia siis olivat yhdessä matkalla,ja reippaasti pössyttelivät yhdessä..Kyselin onko se ihan yleistä kanadassa ja sanoivat,että juu eivät olleet mitenkään tavallista hipimpiä kuulemma:D

honeychile

Heh joo... meidän vuokraisäntien entisessä naapurustossa oli mm. marijuana co-op, jolla oli yhteinen lakirahasto :D

Anniinaa (Ei varmistettu) http://est-ce-que.blogspot.fi/

Voi vitsi toi Québecin aksentti! Olen tutustunut tässä lähiaikoina erääseen kanadalaiseen ranskaa äidinkielenään puhuvaan henkilöön ja tunnen itseni niin tyhmäksi, en ymmärrä!! Aina välillä jotain, mutta liian monta kertaa tulee sanottua "pardon?" Ne ranskalaiset joille olen puhunut ovat sanoneet samaa, että välillä vaikeaa ymmärtää kanadanranskaa. :D Mutta joo, ainoan québeciläistuttavuuteni perusteella voin sanoa että mukava on!

Kommentoi