Kimppa-asumista New Yorkissa

Laura de Lille

Nyt se on virallista — olen vihdoin Manhattanin tyttöjä!

Ensimmäistä kertaa elämässäni asun oikeassa kimppakämpässä, jossa me kolme asukkia — minä sekä kaksi amerikkalaista tyttöä — jaamme olohuoneen, keittiön sekä kylppärin. Jokaisella meistä on luonnollisesti myös omat huoneemme. 

Muuttoa tein kaksi pitkää iltaa kilttien taksisetien avustuksella, ja huoneen sain lopulliseen kuosiinsa eilisen verho-ostoksilla käymisen jälkeen. Tiesin tasan tarkkaan, mitä uudelta kodiltani halusin, joten kovin suuria ponnistuksia en joutunut tekemään. Lähes kaikki löytyi jo omasta takaa. Perjantaina kävin tilaamassa lounastunnilla kirjahyllyn, jonka kasasin itse, mutta kaikki muut kalusteet ostin edelliseltä vuokralaiselta. Aika näppärää.

Kuten Pariisissa asuessani, halusin asumistilani olevan seesteinen ja äärimmäisen pelkistetty — pieni pala pohjoismaita tunkkaisessa suurkaupungissa. Jokainen yksityiskohta on tarkoin harkittu, sillä pyrin siihen, että kaikilla omistamallani esineillä on pieni tarina kerrottavanaan.

Ulkomailla asuessa suomalaisesta suunnittelusta syntyy turvallinen ja kotoisa olo. Maija Isolan Rautasänky-tyyny edustaa minulle perinteitä siinä missä Astrid Sylwanin Vattenblänk-torkkupeitto tuo modernimman särmän huoneeni ilmeeseen. Villaisen Motti-huovan sain vanhalta markkinointitiimiltäni läksiäislahjaksi tänne muuttaessani, ja yöpöydälläni nököttävä klassikoiden klassikko, Aalto-maljakko, oli lahja siskolta yo-päivänäni. 

Kauneinta huoneessani on tuo elämää nähnyt lattia. Tykkään siitä todella paljon.  

Kaikki muut vähäiset tavarani ovat oikeastaan peruja nuoruus- tai Ranskan-vuosiltani. Iittalan kulhosta kurkistavat lapsuuteni keräilysimpukat, joita vasten tykkäsin lapsena painaa korvani kuunnellakseni meren kohinaa. Myös maatuska on yksi ensimmäisten vuosieni lempiesineitä. Metropoli-pussukka on taas tuoreempi tulokas. Sen sisään on helppo kätkeä pienet sekä suuret koruaarteet. 

Myös Pariisista kerääntyi paljon muistoja. Lähestulkooon kaikki dvd:ni sekä kirjani ovat ranskankielisiä. Myös lempielokuvani Tuulen Viemää, eli Autant en emporte le vent.  

Päiväkirjaa pidän sentään suomeksi.

Kirjat, ompelukone, kamera ja tietokone. Siinä taisi olla suurin muutettava omaisuuteni. Vaatteitakin minulla oli vain yksi matkalaukullinen, ja nekin olen jo päässyt ripustamaan komeroon. Kauniisti hengareihin pitkästä aikaa, ja sekös jos mikä tekeekin iloiseksi!

Yhdeksän kuukauden matkalaukkuelämän ja sohvilla nukkumisen jälkeen on kiva pystyä karkaamaan hetkeksi omaan maailmaansa suljettujen ovien taakse silloin, kun siltä tuntuu.

Myös talomme on loistavalla paikalla. Kun kurkistan ulos ikkunasta, nään keltaisia takseja ja kuulen poliisiautojen sireenit. Välillä hevosten kavioiden kopinaa. Voisiko parempaa oikeastaan edes toivoa? Ihana Manhattan ja ihana uusi koti!

P.s Täältä voi kurkata, millaiselta opiskelija-asuminen Pariisissa näytti.

Kommentit

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Uusi kotisi näyttää aivan ihanalta omalta sopelta ja ulkona olet heti keskellä Manhattania. Jes, kuulostaa loistavalta kevään alulta!

Laura Pollari
Laura de Lille

Oi kiitos Tiina! 

Aurinkoista kevättä sulle sinne Suomeen! :)

Roosa
Mangomalen

Ihanan kodikasta! Mistä uusi kirjahyllysi on, se on tosi kaunis!

Jii (Ei varmistettu)

En kestä, oon etsinyt tuon tyylistä kirjahyllyä jo pienen ikuisuuden löytämättä oikeanlaista. Huoneesi näyttää ihanalta! :)

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Laura, oon aivan koukussa näihin sun postauksiin. New Yorkin -elo kuulostaa hienolta. Halaus sinne!

Ajastaika

Niin yksinkertaista - ja niin kodikasta! Tuohon kun itsekin pystyisi, nimim. hamstrausgeenit suvussa... Mutta siis: hyvältä näyttää!!

-A-

Todella kiva tuo tikapuu-hylly-härdelli. Mistä moisen voi hankkia?

 

Laura Pollari
Laura de Lille

Roosa, kiitos kaunis! Koska tuut kylään? Ja kirjahylly on kaupasta nimeltä The Container Store. 

Jii, voi ei! Voisinpa lähettää sulle sellaisen täältä. 

Kati, voi kiitos! Näitä postauksia tulee vielä paljon lisää. Täällä on niin ihanaa! Kaksinkertainen halaus takaisin!

Jose, kiitos! Mitä vähemmän tavaraa, sitä turvallisempi ja kodikkaampi olo tulee. Näin ainakin minulla. :)

-A-, hyvä kysymys! Löysin omani The Container Store -nimisestä kaupasta. Luulisi jollain Ikeallakin olevan tämäntapaisia?

Roosa
Mangomalen

Tulen kun 21 pamahtaa haitariin eli aikaisintaan ensi lokakuussa! Ja tulenkin oikeasti, tuskin maltan odottaa. 

Laura Pollari
Laura de Lille

Jee! Sulla on sitten sohva varattuna täällä. Ettäs tiedät! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Liityn kaikkien muiden ylistajien joukkoon: tuo kirjahylly on taydellinen.
Ja samoin nuo Pikku Prinssin vierella olevat kengat, mista sellaisia saa?
Sulla on ihan loistava tyylisilma!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kengät ovat Pariisin New Lookista viime kesänä ostetut! Vaikka merkki itsessään on aika huttua, ketju myy välillä edullisia, mutta käsittämättömän laadukkaita kenkiä. Kannattaa ehdottomasti tsekata!

Ja kiitos kehuista :)

JennyG (Ei varmistettu)

Oi, somaa asumista keskellä Manhattania! Ja kiitoksia ihanasta blogista! :)

Täällä kyseltiin tuon tapaisesta kirjahyllystä ja Kodin1 tarjoaa ainakin (ostokokemusta on), sieltä web-sivuilta tirkistelemään :)

Vierailija (Ei varmistettu)

hei, enhalua olla törkeä utelija, mutta siis paljonko tuollainen huonevuokra on nykissä?maksoitko myös takuita tms?
kuinkahan helposti oikeasti löytäisi työtä usa:sta jenkkiläisestä firmasta? se saattaisi olla vaikeahkoa,vai?

Laura Pollari
Laura de Lille

JennyG, kiitos vinkistä! :)

Vierailija, vuokra on kohtuullinen, ja yhden kuukauden takuuvuokran maksoin. Töiden löytäminen täältä voi olla kinkkistä, mutta alasta riippuen mahdollisuuksia löytyy varmasti. :)

 

 

Kommentoi