Lauran levylautasella: Disclosure & Hudson Mohawke

Laura de Lille

Jos syksyllä 2013 on saundi, on se takuuvarmasti elektroninen. 

Tai vähintäänkin brittiläinen.

Viimeisin elektrolöytöni on Guy ja Howard Lawrencen muodostama Disclosure, jota ei ole suotta kutsuttu house-musiikin uuden aallon sanansaattajaksi. Freesikasvoisen veljesparivaljakon debyyttialbumi Settle tarjoaa kaiken, mitä jäi hypetetyiltä robotti-ranskiksilta tänä vuonna tekemättä. 

Mielikuvituksekkaat, mukaansatempaavat melodiat ja raikas äänimaailma tanssittaa, ilostuttaa ja yllättää – aivan kuten killerin klubilevyn kuuluu. Yllärinä voi tulla myös brittiartistien ikä: duon nuorempi osapuoli kun vietti juuri 19-vuotissynttäreitään. Googleta, jos et usko!

Musiikkifanin sydäntä lämmittänee myös skottielektron nuori tulokas Hudson Mohawke, jonka hiphopia kosiskelevissa, raikkaissa biiteissä on jotain todella koukuttavaa. Genreä voi glasgowilaisartistille olla vaikea antaa, mutta sanotaan vaikka näin: melodiset rytmit ja silottelemattomat, laahaavat bassosaundit ovat HudMon ominta alaa. Lisäpisteet tyttöfani antaa toki myös sydämensulattavasta skottiaksentista. 

Hudson Mohawke -levytysten lisäksi suosittelen lämpimästi tsekkaamaan myös miekkosen ja montrealilais-DJ Lunicen muodostaman TNGHT-duon.

Sunnuntaiterkuin elektro-Lauruli, joka juuri hankki liput sekä Disclosuren ja Hudson Mohawken joulu-tammikuun Nykin keikoille. Voi näitä brittimiehiä!

Kommentit

Naali (Ei varmistettu)

Hyvä hankinta, Disclosure sai yleisön aivan liekkeihin Flowssa! Hudson taas peruutti...

Laura Pollari
Laura de Lille

Oho, olivatko molemmat Flow'ssa? En tiennytkään!

Disclosure ilmoitti juuri kolmesta keikasta Nykissä, ja ne loppuunmyytiin parissa päivässä. Keikat on siis tammikuun lopussa! :)

Kommentoi