Lauran levylautasella: Parhaat Nykki-biisit

Laura de Lille

 

Uskon, että jokaisella asuinpaikalla tulisi olla oma soittolistansa. Biisinsä, jotka muistuttavat kaupungin yleisvireestä, eletyistä hetkistä ja kohdatuista ihmisistä. Kuvat selittävät enemmän kuin tuhat sanaa, mutta niin tekee myös musiikki.

Kuten minkä tahansa muun kaupungin, myös New Yorkin soundtrack on aivan itsensä näköinen - pirskahteleva, energinen ja alituiseen muuttuva - ja jos minulta kysytään, paljon tälle kaupungille onkin äänitetty musiikkia. 

 

Tässä viikonlopun kunniaksi muutama oma suosikkini ajan- ja pesunkestävään New York -fiilistelyyn:

 

1. Purity Ring - Ungirthed

 

2. Le Tigre - Deceptacon

 

3. LCD Soundsystem - Someone great

 

Onko teillä biisejä, jotka kuvastavat erityisen hyvin jotain tiettyä elämäntilannetta tai asuinpaikkaa? Pistäkää tulemaan tarinoiden kera! 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jamie Woonista tulee aina mieleen Hong Kong. Välkkyvät valot hotellihuoneen ikkunasta, satojen metrien korkeuksista. Ihmisvilinä kaduilla. Ruuhkainen satama, paatit jotka keikkui merellä. Pikkuiset hongkongilaiset, jotka tervehtivät kaikkialla..
Tolla musiikilla pääsen kaiken ton keskelle, ja sen kaupungin tunnelmaan, jota en vaan osaa sanoin kuvailla.

Peppi_ (Ei varmistettu)

Oi Le Tigre! Teini-ikäisenä tilailin niiden levyjä kotipaikkakuntani Free Record Shoppiin, kun niitä ei mistään saanut! Muistoja! :)

bisousroosa
bisous

girls - hellhole ratrace () muistuttaa parhaiten au pair-vuodestani ranskassa, etenkin videon kanssa katseltuna. jännittäviä uusia ihmisiä ja kutkuttavia yöllisiä seikkailuja :'-)

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihania! Tsekkasin molemmat. Kiitti Roosa ja vierailija! :)

lauray (Ei varmistettu)

Kaksi biisiä, jotka tuovat mieleeni elämäni ikimuistoisimmat reissut tähän asti:

The Naked and Famous - Young Blood

Metronomy - The Look (oikeastaan myös The Bay samalta kokoonpanolta)

Ensiksi mainittu kuljettaa minut aina New Yorkiin suoraan Central Parkin sydämeen ja sieltä aina Brooklynin punkkaan. Metronomyn tuotanto taasen vie minut Eurooppaan, Berliiniin random kulttuuritalon portaille, jossa iltapalailtiin pizzan ja kaljan kera täydellisessä seurassa. Ihania muistoja!

Kommentoi