Lauran levylautasella: Pekka Pohjola

Laura de Lille

Joskus parhaimpia musiikkilöytöjä ovat bändit, joihin tutustuu uudelleen.

Suomesta tulee ja on aina tullut erinomaista musiikkia, mutta yksi artisti on ollut itselleni yli muiden: Pekka Pohjola.

Pohjolaan tutustuin 2000-luvun alkupuolella. Progressiivisen rockin, eli kamujen kesken progen, ja fuusiojazzin uranuurtaja Pohjola teki tuolloin jotain teini-ikäisen mielenlaadulleni, ja taisinkin hankkia Pohjolan koko 1970-luvun tuotannon yhden kesän aikana.

Kun törmäsin ilmiömäisen säveltäjä-basistin levytyksiin uudelleen toissapäivänä, Pekan nerous iski tajuntaani saman tien. Miten olenkaan voinut sen unohtaa!

Tässä pari omaa suosikkiani vuonna 1974 julkaistulta Harakka Bialoipokku -levyltä, ja loppuun vielä huvin vuoksi DJ Shadow'n vuonna 1996 sämpläämä versio Pekan Sekoilu seestyy -biisistä.

Nauttikaa!

Seminostalgisin perjantaiterkuin Laura, joka ehti teininä nähdä Pekan Porin Jazzeilla kesällä 2004. Festareille ajoimme kaveriporukan kanssa Oulusta kuskinamme porukan ainoa täysi-ikäinen. Viikonloppumatkallamme nukuimme korkeintaan kaksi tuntia  nekin auton takapenkillä. Voi aikoja!

Kommentit

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Enpäs ole Pekasta ennen kuullutkaan. Pitää laittaa soimaan siispä :)

Laurella
Pilkku otsassa

Respect. Mä olen niitä ihmisiä, jotka arvioivat ihmisiä musiikkimaun perusteella (pinnallista, kuulemma) ja nyt kyllä nousi sun pisteet vielä lisää. Jee!

Kommentoi