Lauran levylautasella: Pekka Pohjola

Laura de Lille

Joskus parhaimpia musiikkilöytöjä ovat bändit, joihin tutustuu uudelleen.

Suomesta tulee ja on aina tullut erinomaista musiikkia, mutta yksi artisti on ollut itselleni yli muiden: Pekka Pohjola.

Pohjolaan tutustuin 2000-luvun alkupuolella. Progressiivisen rockin, eli kamujen kesken progen, ja fuusiojazzin uranuurtaja Pohjola teki tuolloin jotain teini-ikäisen mielenlaadulleni, ja taisinkin hankkia Pohjolan koko 1970-luvun tuotannon yhden kesän aikana.

Kun törmäsin ilmiömäisen säveltäjä-basistin levytyksiin uudelleen toissapäivänä, Pekan nerous iski tajuntaani saman tien. Miten olenkaan voinut sen unohtaa!

Tässä pari omaa suosikkiani vuonna 1974 julkaistulta Harakka Bialoipokku -levyltä, ja loppuun vielä huvin vuoksi DJ Shadow'n vuonna 1996 sämpläämä versio Pekan Sekoilu seestyy -biisistä.

Nauttikaa!

Seminostalgisin perjantaiterkuin Laura, joka ehti teininä nähdä Pekan Porin Jazzeilla kesällä 2004. Festareille ajoimme kaveriporukan kanssa Oulusta kuskinamme porukan ainoa täysi-ikäinen. Viikonloppumatkallamme nukuimme korkeintaan kaksi tuntia  nekin auton takapenkillä. Voi aikoja!

Kommentit

lena / london and beyond (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Enpäs ole Pekasta ennen kuullutkaan. Pitää laittaa soimaan siispä :)

Laurella
Pilkku otsassa

Respect. Mä olen niitä ihmisiä, jotka arvioivat ihmisiä musiikkimaun perusteella (pinnallista, kuulemma) ja nyt kyllä nousi sun pisteet vielä lisää. Jee!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.