Lauran vaihtoehtoinen joululeffaopas

Joululoma on aikaa, jolloin voi tehdä paljon asioita hyvällä omallatunnolla. Ja nyt en viittaa suklaansyöntiin, viininjuontiin tai mihinkään muuhunkaan ruokarietosteluun (se on ok) vaan siihen, että lomalaisena on lupa sluibailla. Itse muun muassa vietin viime yön lukien nettiartikkeleita siitä, miten minipossun kotikasvatus onnistuu. Nyt tietenkin haluan sellaisen lemmikiksi.

Lomalla myös ekstrapitkät leffaillat tekevät terää.

Katseluideoita hakeville kokosin oman vaihtoehtoisen jouluelokuvaoppaan, jonka pätkiä tuskin näytetään TV:ssä tänäkään vuonna. Aloitetaan!

34street.jpg

1. Miracle on 34th Street

Tämä leffaklassikko vuodelta 1947 saa joulusukat pyörimään. Tarinan päähenkilö on kukas muukaan kuin itse joulupukki, joka aiheuttaa kohun esittämällä pukkia Macy’s-tavaratalossa New Yorkissa. Jo on tyypillä pokkaa! Vaikka peruskreisi suomenkielinen käännöstitteli Susanin Kääntymys muuta väittääkin, kyseessä on takuuvarma hyvän mielen lomaelokuva, jonka aikana ainakin minä nukahdin pari kertaa. Enemmän väriä ja äksöniä kaipaavat voivat suosiolla siirtyä uusintaversioihin vuosilta 1973 tai 1994. Mutta rehellisyyden nimissä  kyllä alkuperäisversio on tässäkin tapauksessa se tyylikkäin.

GAC_Scrooged.png

2. Scrooged

Charles Dickensin Joulukertomukseen perustuva komedia vuodelta 1988, jonka pääosaa esittää kaikkien glögijanoisten sankari Bill Murray. Rahanhimoista kanavapäällikköä esittävä Murray saa tuta, mitä itsekäs elämäntyyli 1980-luvun New Yorkissa saa aikaan. Paikalle saapuu haamuja, entinen rakastettu ja pari unohdettua sukulaista. Vaikka juonesta tai toteutuksesta ei niin välittäisikään, kovista esittävä Bill ”oikeasti hyvä jätkä” Murray riittänee. Nyt kun saisi Murrayn vielä omiin joulubileisiin kuokkimaan!

kauhu3.jpg

3. And All Through The House

Okei, okei, tää ei ole leffa, mutta kuka muistaa vielä ysärillä TV:ssä pyörineen Kauhua Kryptasta -kauhusarjan? Muistia voi nyt virkistää näppärästi netissä vaikkapa tällä kauhupätkällä. Genrestä tykkäämättömät älkööt vaivautuko, mutta te muut: tsekatkaa ihmeessä tämä tv-historian paras joulujakso Youtubesta. Hyvää joulumenoa, kerta kaikkiaan.

Antoisia katseluhetkiä!

Kuvat: 20th Century Fox, Paramount Pictures ja HBO

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *