Lempipusero

Laura de LilleMinulla on onnellisuusteoria.


Siihen sisältyvät tyhjillään ammottava kenkähylly ja vaatekaappi, jonka väljillä hengareilla lepäävät lempimekkoni. Lipasto, jonka vetolaatikot ovat niin matalat, että niihin ei voi kätkeä kuin ohuen pinon t-paitoja — housuista nyt puhumattakaan.


Mitä vähemmän ihmisellä on, sitä tyytyväisempi hän on. Siksi kannattaa omistaa valikoidusti ja hyvin.


Tämä pusero kuuluu esineiden joukkoon, joilla on merkitystä — sitä en sullo lipastoon, vaan se saa roikkua makuuhuoneeni seinän naulassa suosikkihengarilla. Se on kaunis kuin koru, enkä millään malttaisi olla yhdistämättä tätä valkoiseen hameeseeni. Tapahtui mitä tapahtui, tämä päällä tiedän selviäväni työpäivästä, helteisestä pyöräreissusta ja pitkästä illasta Williamsburgissa. Tässä tai päinvastaisessa järjestyksessä.


Ei se määrä vaan se laatu, sanotaan. Mutta laatukin menettää arvonsa, jos omistaa liikaa, sanon minä. Merkityksetön tavarameri on aina merkityksetön tavarameri.


Oikeasti onnellisuus on sitä, vaatekaapin ovi menee kiinni.
Sitä, että omaisuus mahtuu muutamaan matkalaukkuun.
Sitä, että kenkäparien määrä on laskettavissa kahden käden sormin — kenties jopa vain yhden.


Matkustakaa mielummin, syökää hyvin. Vaalikaa, älkää haaliko. Tyytyväisyys ei ole niin kamalan vaikeaa, kun käsillä on kaikki mitä tarvitsee.


En ole eläissäni murehtinut ulkonäkökysymyksiä yhtä vähän kuin nyt, ja tiedän mistä tämä johtuu. Minulla on kaikki, mitä toivoa — muutama tärkeä tavara, luottokenkäni ja lempipuseroni, jotka tiedän aina löytäväni, kun niitä eniten tarvitsen.


Viimeksi eilen, ja ehkä taas uudestaan huomenna.


 


Iloista ja inspiroivaa keskiviikkoa, tyttäret!


 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Saako silti kysyä, mistä tuo ihastuttava pusero on peräisin? :)

Jenna K (Ei varmistettu)

Mullakin on teoria: Näytät joka päivä entistäkin ihanammalta. Täysin tietämättä, mitä tietä kuljet, näytän peukkua ja ennustan mahtavaa matkaa <3

Lukijasi (Ei varmistettu)

Joka kirjoitus pidän sinusta enemmän. Kiitos ihanasta blogistasi, tässä myös toteutuu: vaali, älä haali. Olet saanut suuren fanin. Aurinkoisia päiviä ja onnea!

lumetta
Lumetta

Juuri samanlaisia ajatuksia on minullakin materian haalimisesta! Vaatekaapissa ei tarvitse paljoa, jos vaatteet ovat laadukkaita ja helposti yhdisteltäviä. Jatkuva mainostaminen ja materian tyrkyttäminen saa välillä pään pyörälle ja tekemään tyhmiä hankintoja. Pidän blogistasi juuri siitä syystä, että siinä keskitytään enemmänkin fiilistelyyn. Ihania ja aurinkoisia päiviä sinne!

Vierailija (Ei varmistettu)

minulla on samasta kankaasta mekko jota rakastan yli kaiken! saisinpa vielä tuon paitana vaatehyllyyni... :)

Vierailija (Ei varmistettu)

niin ja rakastuneena sitä tuntee olonsa mahtavaksi missä kuteissa vaan ja tukka on aina upeesti!
jatka samaan malliin ihanainen <3

t.pinka

my view

Ahdistaako? lukee varaston vuokraus firman ikkunassa... niin nappiin  :) ei se varasto kuitenkaan oloa helpota! vaali, älä haali! olet niin oikeassa :) onnellisuus on (myös) tätä :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mäkin voisin kysellä mistä toi ihana paita on peräisin?

Vierailija (Ei varmistettu)

Oioioi, tein virheen.... aloitin lukemalla blogisi (joka on aina yhtä ihana!!!) ja olin täysin samaa mieltä kanssasi. Kunnes siirryin seuraavaan... missä juuri hehkutetaan miten pitäis taas ostaa lisää värejä kaappiin! Ja seuraavaan missä lisää mustaa! Ja seuraavaan missä lisää kenkiä! Jajaja.... Mutta onneks lopuksi omatuntoni kasvoi liian huonoksi, palasin tänne ja luin tämän uudestaan. Taidan sittenkin kasvattaa kirpparikasaa vielä puolella vaatekaapilla ja mennä oikeasti ostamaan ne Parikat joista olen viisi vuotta haaveillut. Kiitos!

soma (Ei varmistettu)

paita on marimekon:

http://www.marimekko.fi/tuotteet/vaatteet/naiset/puserot/piikivi-paita-391

ja tämä teksti täyttä kultaa. itseäni ahdistaa oma tavaramäärä, vaikken pahin mahdollinen keräilijä olekaan. koko ajan yritän karsia, mutta matkaa kirjoittamaasi onnellisuusasteeseen on vielä. olisipa kaikki ihmiset yhtä fiksuja.

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija, Marimekon pusero :)

Jenna K, kiitos ihanin Jensku! Olen seurannut ahkerasti Blogspot-elämääsi, ja oikein hurmaavalta näyttää meno sielläkin! Ensi kerralla jätänkin sulle sinne pienen puumerkin. Ihanaa viikonloppua! 

Lukijasi, kiitos! Minä olen pitänyt teistä jo yli neljä vuotta :)

lumetta, kiitos kauniista sanoista! Pidetään me vaan vaatekaapit ja kenkähyllyt siisteinä, itsemme sekä muiden puolesta :) Ihanaa viikonloppua sulle!

Vierailija, se mekko on iki-ihana! Itse päädyin toppiin — se oli enemmän omannäköiseni.

Eeva K, se vaatekaapin ovi tosiaan —  halleluja! :) Kävit juuri mielessä, kun sain uusimman Trendin kotiin vähän aikaa sitten ihanaisen Anna K:n toimittamana. Ihanaa viikonloppua & ensi kerralla muistan myös sua kommentilla, enkä vain stalkkaa!

Pinka, no älä muuta viserrä! Kaupunki ja ihanat tyypit = all is full of love, näin Björkiä lainatakseni!

myview, haha! Tiedänkin mistä puhut. Ei ahdista ei, kun ei ole mistä ahdistua. Ihanaa päivää :)

Vierailija3, Marimekolta ompi!

Vierailija4, jep. Onneksi voidaan kuluttajina päättää —  näissäkin asioissa —  mikä tuote on kestävin/paras/eettisin vaihtoehto. Kuluttamatta ei täysin voi jättää, mutta valinnanvapaus siitä, haluaako lisää värejä kaappiin vai ei, ei ole oikeastaan yhdenkään tyylibloggarin käsissä, vain ihan omissa vain. Ihastuttavaa perjantaita! :)

soma, kiitos linkistä! Kerkesit asialle ennen mua :)

Mua auttoi uuteen paikkaan muuttaminen ja kirjaimellisesti lähes vuoden kestänyt matkalaukkuelämä. Se helpotti tajuamaan miten vähällä sitä oikeasti tuleekaan toimeen. Minullakin voisi olla niin kovin paljon vähemmän, ja tasaisin väliajoin jopa ihan huolestun, mutta tietoisuustila kuluttamistottumuksistaan on jo ihan hyvä lähtökohta. Vaikka tässä postauksessa asia onkin esitetty hiukan toisin, huolestuneisuuteni ei muuten liity pelkästään garderoobin kerryttämiseen tai vaatekaapinoven sulkeutumiseen —  pohjimmiltaan tässä on kyse aika paljon suuremmasta kuvasta, johon kerskakuluttamisen millään elämän osa-alueella ei pitäisi kuulua.

Ihastuttavaa loppuviikkoa!

http://aamuvirkkuyksisarvinen.blogspot.com (Ei varmistettu)

Tämä kolahti enemmän kuin koskaan. Tyhjensimme alkuviikosta kämppämme ja myimme tai annoimme melkein kaiken pois. Nyt olen etsimässä meille kalustettua kotia Berliinistä, muuton on tarkoitus tapahtua matkalaukuilla ja jollain perässä tulevalla paketilla.

Velma (Ei varmistettu)

Hei kiitos tästä postauksesta! Mulla on kova yritys saada omaa vaate- ja tavaramäärää pienemmäksi ja tämä taas antaa uskoa siihen projektiin. :)

http://kirjavakukko.blogspot.com

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa! Ostin juuri itse kyseisen paidan mutta eri kuosissa ja myyjä sanoi että suosittelee käsipesua mutta silti tuntuisi luontevammalta laittaa paita pesukoneeseen, koska pesulapussa luki kyllä että voi pestä 40 asteessa.
Niin ajattelin vaan että miten oma paitasi on säilynyt tai oletko sitä uskaltanut pestä koneessa ?:)

Kommentoi