Matkalla Jamaikalla, osa 1

Laura de Lille

 

Jamaika oli ihan kunkku!

Saaren koillisosassa sijaitsevan Port Antonion elämänmenosta voisi moni ottaa oppia. Osansa majapaikkamme huveista – ympäri kyliä pauhaavasta reggae-musiikista, kotkottavista kanoista ja paikallisesta rentoudesta – saimme osamme mekin, tienoon ainoat turistit. Emme suotta kulkeneet kyläläisten keskuudessa lempinimillä China girl ja white girl.

Reissussa opin esimerkiksi sen, että:

Jamaikalla ei tarvitse murehtia mistään. "No problem" ja "Irie" ovat jamaikalaisten suosikkisanonnat. 

Jamaikalaiseen taksiin mahtuu ainakin kuusi (toisilleen tuntematonta) ihmistä. Kyyti on luja ja se napataan maateiden varsilta.

Paistetut leipätikut, eli festivalit, ovat nameinta pikaruokaa, mitä maailma päällään kantaa.

Katukoirien ja -kissojen määrä Jamaikalla on huikea! Myös kaduilla vaeltelevat vuohet ovat aikamoisia vekkuleita.

Kookospähkinät ovat parhautta. Vain banaanit loistivat poissaolollaan – sadon vei mukanaan mikäs muukaan kuin Sandy-hurrikaani.

Ja bonuksena vielä: juurikin Port Antonion kyläpahasessa Snoop Dogg vaihtoi nimensä Snoop Lioniksi. Word up!

 

Palaillaan Jamaikalle huomenissa uuden kuvasatsin kera!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Näyttääpä ihanalta! Tällä hetkellä nauttisin juuri tuollaisesta noproblemmeininingistä ja auringosta, ai että. Toivottavasti oli rentouttava reissu! :)

lii-sa (Ei varmistettu)

En tiedä miten mielelläsi puhut aiheesta, enkä sitä katsotaanko moista soveliaaksi näillä palstoilla, mutta saanko kysyä, miten vapaata tai ei-vapaata kannabis on Jamaikalla? Romanttisissa mielikuvissahan siellä saa polttaa kaikkialla kuin Bob Marleyn posse konsanaan, mutta ilmeisesti se ei ihan noin mene eikä ole edes virallisesti laillista?

Vierailija (Ei varmistettu)

ˆÄh kommentoinpa hölmösti heti tuosta aiheesta: ei ton ollut tarkoitus kuulostaa mun päällimmäiseltä ajatukselta. :D Tosi ihanan näkönen paikka, ihan kuin suoraan sellaisesta "jätän kaiken ja avaan baarin rannalla" -unelmasta. Onnentyttö!

Laura Pollari
Laura de Lille

Vierailija,  no problem -meininki = paras meininki! :)

lii-sa, se on laiton huumausaine, jonka hallussapidosta voi oikeasti pahaankin kiipeliin. Ironista muuten - samaa kamaa näkee saman verran ja löytää yhtä helposti täältä Pohjois-Amerikasta kuin Jamaikalta.

 

Kommentoi