Miten minusta tuli freelancer

Laura de Lille

Kuten joku saattaa muistaa, irtisanouduin päivätöistäni keväämmällä.

Tämä tarkoitti myös työviisumini päättymistä, ja niinpä vaihdoin työpaikan ohessa myös maisemia.

Pohdin paljon alkukesästä, minne tahtoisin seuraavaksi asettua. Kävin katselemassa vähän Berliiniä ja Kööpenhaminaakin. Palasin Suomeen kuukauden jälkeen hiffattuani, että Helsingissäkin voisi olla työnsarkaa, mahdollisesti paljonkin. Olin oikeassa.

Olen kirjoittanut työni puolesta nyt nelisen vuotta. Taustani on muotiin ja designiin erikoistuneessa viestinnässä ja digimarkkinoinnissa, jota tein töikseni myös Yhdysvalloissa. Blogi ja sekalaiset kirjoituskeikat ovat kulkeneet säännöllisenä sivujuonena.

Suomeen saavuttuani idea sitten syntyi: miksi ihmeessä en työllistäisi itse itseäni ja ryhtyisi tekstisuunnittelijaksi ja kirjoittamaan freelance-pohjalta?

En keksinyt syitä olla ryhtymättä. Niinpä tartuin haasteeseen.

Nyt olen elänyt freelancerin arkea jo vähän aikaa. Olen työllistynyt yllättävän nopeasti. Vaikka olen paiskinut töitä paljon ja ahkerasti aina, en ole nauttinut siitä koskaan yhtä paljon kuin nyt.

Pidän siitä, että joudun ja saan työllistää itseni jatkuvasti ja yhä uudelleen. Omavaraisuus on voimaannuttavaa. Nautin työn vapaudesta, tehokkuudesta ja tietenkin sen luonnosta: saan kirjoittaa aivan joka päivä – oli kyse sitten lehdistötiedotteista, käännöksistä, sisällöntuotannosta tai muista teksteistä. Ja tietenkin bloggaamisesta.

Työajat ja työskentelytavat ovat pitkälti itseni päätettävissä, mitä myös arvostan.

Blogin puolella olen ollut töistäni aina hyvin vaitonainen. Enhän kirjoitteluillani täällä edusta yhtäkään yritystä sen työntekijänä. Kuvioideni muututtua voisin tulevaisuudessa availla tekemisiäni ja uutta arkeani vähän avoimemmin.

Entäs sitten ulkomaat?

Muille maille lähteminen voi olla ajankohtaista taas ennen pitkää ja hyvinkin mahdollista uusien työskentelytapojen valossa. Tällä hetkellä olen kuitenkin todella onnellinen Suomessa, ja nautin Helsingistä sekä asuin- että työskentelykaupunkina.

En osaa sanoa, palaanko joku päivä vielä perinteisempään toimistoympäristöön. Niin voi käydä. 

Juuri nyt nautin itsenäisyydestä, ja katson miten pitkälle pääsen aivan omin jaloin, vai sanoisinko käsin. Vielä kolme vuotta sitten en osannut tällaisesta unelmoidakaan. 

Nyt osaan.

Kommentit

Annemaris

Musta ainakin olisi mahtavaa kuulla enemmän freelancer-työstäsi. Vaikka olenkin kouluttautumassa konttorirotaksi, olen unelmoinut freelancer-töistä siitä asti kuin muistan. Ehkä elän sun kautta vähäsen aikaa ennen kuin itse syöksyn omalle urapolulleni :)

Laura Pollari
Laura de Lille

You got it!

Palaillaan asiaan syksyn aikana :-)

Kuulostaa hyvältä! Erityisen kivaa musta on tekstistä läpikuultava tyytyväisyys ja itsevarmuus. :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos kaunis!

Lisää tulossa, siis :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Sun ajatusmaailma ja päätökset rohkaisee kyllä monia lukijoita, meitsiä mukaan lukien :) Ehkä olen itse nyt siinä tilanteessa, että kohta pitäisi uskaltaa haaveilla moisesta, ja kuka tietää sitten mitä kolmen vuoden päästä tapahtuu...

Kaikkea hyvää uuteen uraasi! xx

RoseAndPepper

Mullakin on haaveena freelance-ura ja kirjoitankin siitä jotain blogissa, esim. mentorin hankkimisesta. Sitä suosittelen kaikillle. Mielenkiintoista lukea muidenkin tiestä samalle uralle! :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Mahtavaa, kiitti vinkistä! :)

Laitan lukulistalle hetimiten!

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Olipa mielenkiintoinen kirjoitus, kiitos siitä! Olisi hienoa kuulla (lukea) enemmänkin kirjoittamistyöstäsi. Hyvää syksyn jatkoa!

Kommentoi