Montrealin second hand -opas

Viikon takaisella Kanadan-matkallani vierailin yli kymmenessä second hand -putiikissa.

Tutkimusmatkaltani en suuria odottanut, joten yllätys olikin positiivinen, kun sain tietää, miten loistava paikka Montreal vanhojen aarteiden ystävälle on. Löytöjen poikkeuksellinen hinta- ja laatutaso olivat suuri plussa putiikkeja ympäri maailmaa ratsanneelle, kaiken nähneelle second hand -haille. 

Kierrokseni toteutin pääasiassa ranskankielisessä pohjois-Montrealissa Le Plateau Mont-Royalin kaupunginosassa, ja sinne aarrejahtiin kannattaakin lähteä. Kielenkään kanssa ei tarvitse tuskailla – jos ranska ei vielä taivu, ystävälliset paikalliset vaihtavat kyllä englantiin. 

Alla kolme tiukan seulan läpäissyttä lempparia, joita voin jokaiselle Montrealiin matkaavalle suositella:

untitled-3.jpg

 

Kitsch ’n Swell – 3968 Boulevard Saint-Laurent, Montreal

Helposti laadukkain ja monipuolisin koskaan vierailemani vintage-puoti. 

Myynnissä aitoja ja hyväkuntoisia, suurimmaksi osaksi käyttämättömiä naisten- ja miestenvaatteita, asusteita, kenkiä ja koriste-esineitä 1940-80-luvuilta. 

Erikoisuus: Kitsch ’n Swellistä löytyy myös – uskokaa tai älkää – mittava kokoelma menneiden vuosikymmenien uposuusia alusvaatteita. Jos haussa on esimerkiksi originaalit 50-luvun tötterörintsikat, täältä ne löytää. 

Hintataso: +++

Soundtrack: Serge Gainsbourg & Jane Birkin – Je t’aime, moi non plus

 

untitled-4.jpg

 

Meow – 74 Avenue du Mont-Royal Est, Montreal

Jos etsit alkuperäistä bändipaitaa 1960-luvulta tai haluat hifistellä 1980-luvun neonväristä Montreal-krääsää, suuntaa kenkäsi kohta Meow’ta. Täällä vintage-collegeita ja sekalaisia asusteita riittää!

Hillittömän kanadalaissedän pyörittämässä putiikissa ei ole mitään tahallisen trendikästä ja siloiteltua, ja hyvä niin. Se nimittäin näkyy paikan hintatasossa.

Erikoisuus: Kutkuttava tarjousrekki, jolla notkui vierailuhetkellä 1970-luvun t-paitoja ja takkeja huokeaan kymmenen Kanadan dollarin hintaan.

Hintataso: ++

Soundtrack: Lou Reed – Take a walk on the wild side

 

untitled-5.jpg

 

Eva B – 2013 Boulevard Saint-Laurent, Montreal

Eksentrinen Eva B tarjoilee vintage-hulluttelua parhaimmillaan. Lähinnä vallattua omakotitaloa muistuttava, kolmikerroksinen, vuonna 1987 perustettu myymälä on varsinainen laatulöytöjen keidas.

Putiikista löytyy mieletön määrä naistenvaatteita, -kenkiä, laukkua sekä koruja – hurjan mukavista myyjistä puhumattakaan!

Erikoisuus: Oma kahvila sekä mittava, eri vuosisadat ja -kymmenet kattava pukuvuokraamo. 

Hintataso: +++

Soundtrack: Joy Division – Love will tear us apart

 

Mahtavaa vintage-matkaa!

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *