My my metrocard

Laura de Lille

"Your gloves are awesome" sanoi tänään hipsteripoika minulle N-junassa.

Käsineistä en tiedä, mutta ainakin päivä oli aivan mahtava!

Aamupäivällä käväisimme työkavereiden kanssa Union Squaren torilla hakemassa karpalo-ruisleipää, ja lähdin toimistolta viikonlopun viettoon jo hyvissä ajoin. Illansuussa lähdin käymään Sohossa Opening Ceremonylla, jonka kiltti aussimyyjätär vaati saada stailata asuani ja lopuksi lähetti kotiin vielä kullanarvoisten second hand-vinkkien kera.

Tämänviikkoisesta, kömpelöstä Brooklyn-reissustani huolimatta ryhdyin tuumasta toimeen ja löysin itseni pian pimeästä teollisuuslähiöstä, jonka hiljaisten katujen rakennukset kätkivät sisälleen käytettyä kampetta ainakin parin hallillisen verran. Hinnat eivät juurikaan ylittäneet kymmentä dollaria, mutta tyhjin käsin lähdin. En ollut erityisemmin minkään asian perässä, vaan lähinnä vain uteliaisuuttani käväisin.

Kotiin seikkailin ruokakaupan kautta, ja tunsin iloa saamastani pikkuriikkisestä alennuksesta, jonka sain siitä hyvästä, että olin tuonut mukanani oman kauppakassin. 

Siitä puheen ollen — olen tällä viikolla olen ostanut pelkästään luomuruokaa. Tähän minua ovat innostaneet luomutuotteiden todella helppo saatavuus sekä kohtuullinen hintataso, ja aionkin testata jonkun aikaa minkälaisia vaikutuksia ruokakokeilullani on oloon ja yleiseen energiatasoon. Päiväni olen aloittanut luomumyslillä ja -jogurtilla, ja jääkaappini hyllyt täyttyvät nyt luomujuustosta, -maidosta, -kananmunista ja -kasviksista. En ole syönyt punaista lihaa nyt kymmeneen vuoteen, ja lihankulutukseni on ylipäätään todella minimaalista, mutta senkin vähän olen hankkinut lähitiloilla tuotettuna. Eron kyllä maistaa, ja laadukkaaseen ruokaan ja raaka-aineisiin sijoittaminen on kyllä varmasti pidemmän päälle hyvä ratkaisu. Saa nähdä, millaisia johtopäätöksiä kokeiluni tiimoilta lopulta teen — mitä hankin jatkoassa ainoastaan luomuna ja mitä en — mutta tähän asti ei kyllä ole harmittanut yhtään pienen ekstran maksaminen ruokakaupassa. Sellainen minulta löytyykin suoraan tuosta alakerrasta.

Ihana Queens!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Äh pakko kommentoida ihan ekaa kertaa ikinä, että mä oon jotenkin niin onnellinen sun puolesta! Näistä sun kirjoituksista huokuu sellanen onnellisuus, joka välittyy ruudun läpi muhun! Ja se tunne, että kaikki on mahdollista myös mulle, kunhan vaan yritän kovasti. Eli kiitos blogisi olemassaolosta ja seuraavia kirjoituksia ja kuvia odotellen,

Johanna

riitu

ihana NYC, ihana teksti, ihana luomuruoka, ihana Laura. :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Johanna, voi miten ihana kuulla! Mä tosiaan olen onnellinen. Teen asioita, joista nautin kaupungissa,  jolla on niin paljon annettavaa! Pariisi oli hieno kokemus tietyllä tavoin, mutta ei tätä itsenäisyyden ja vapauden tunnetta voita kyllä mikään. Olen miettinyt, tuntuuko ihmisistä yleensä tältä, kun ovat työuransa alussa, mutta mä ainakin nautin tästä täysin rinnoin. Loistavaa viikonloppua sulle! :)

riitu, ei vaan ihana RIITU! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Luomu kiinnostaa minuakin! Tässä on kiinnostava artikkeli luomuruokaan liittyen

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/onko-luomuruoka-todella-meille-n...

(alla muutama mielenkiintoinen kohta)

”Luomua myydään usein mielikuvilla, jotka eivät vastaa todellisuutta. Luomu ei ole tae terveellisyydestä, ja puhtauden suhteenkin vaihtelu on suurta, aivan kuten tavanomaissakin tuotteissa”, sanoo ympäristöterveyden emeritusprofessori Jouko Tuomisto Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Hän johti vuonna 2003 silloisen Kansanterveyslaitoksen laajaa tutkimusta, jossa käytiin läpi maailmalta kaikki mahdolliset tieteellisesti pitävät tutkimukset luomun terveysvaikutuksista.
Tulos oli se, että mitään tieteellistä näyttöä luomun terveellisyydestä - tai toisaalta haitallisuudesta - ei löytynyt.
--
"Raskasmetallit tai dioksiinit eivät valitse, laskeutuvatko ne luomu- vai tavanomaiselle pellolle. Ne leviävät ilman välityksellä: tehtaiden savupiipuista, autojen pakoputkista ja jätteenpolttolaitoksilta. Joissain luomutuotteissa, kuten kananmunissa, dioksiinipitoisuudet ovat jopa suuremmat kuin tavallisissa."

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei ja kiitos paljon tästä! Tosi mielenkiintoista luettavaa.

Lupaan raportoida havainnoistani täällä jossain vaiheessa. Yhden viikon luomuilun jälkeen olen huomannut olevani ainakin huomattavasti energisempi, vaikka yöunet ovat välillä jääneet lyhyiksi.

Hurjia hintoja tuossa jutussa mainittu muuten. Mä taidan maksaa luomumaitolitrastani täällä parisen dollaria, eli jotain puolitoista euroa. Ei ollenkaan paha, jos tällä ruokavaliolla on oikeasti kauaskantoisia ja hyviä seurauksia.

Kommentoi