Nyt kävi näin

Laura de Lille

Tiedättekö niitä päiviä, kun pitäisi olla hemmetin toimelias ja aikaansaava, vastailla meileihin ja hoidella pikkuhommia, ja löytääkin itsensä – useita tunteja myöhemmin – lukemasta Wikipedia-artikkeleita Färsaaren lampaista? Ihan muina naisina, vain.

Siinä meitsin meiningit just nyt.

10 tunnin työpäivillä on taipumuksena tyhjentää aivot niin tehokkaasti, että bloggaaminen – tai minkään sortin järkevän asian toimittaminen – ovat välillä aivan ylitsepääsemättömiä askareita.

Ns. hyvät ideat johtavat aina väistämättömään ajanhallintakriisiin.

Vaikka silloin, kun keksii ottaa "nopeat päikkärit". Ryhtyy suunnittelemaan junamatkaa Ranskaan, ja tsekkaa samalla googlesta Grönlannin keskilämpötilan. Ottaa sydämen asiaksi selvittää, miten inuiitit ovat sopeutuneet tanskalaiseen nyky-yhteiskuntaan.

Koska onhan se nyt saakelin tärkeää.

Ja oho. Siinä se kolme tuntia sitten vierähtikin. Aivan itsestään. Paraneekohan tämä koskaan?

Kysyy tiistain kunniaksi nippelitieto-Laura, joka raapusti tämänkin kirjoituksen klo 0.38 yöllä. Nyt kun ollaan muuten asiaan päästy: kertokaa, jos jollakulla on oikeita matkakokemuksia Färsaarilta. Itse ehdin vasta tsekkailemaan paikallisen yliopiston kurssitarjonnan. 

Kommentit

... (Ei varmistettu)

Farsaaret: Uskomattoman kaunis, paljon lampaita, sataa koko ajan, ihmiset ihanan outoja, perkeleen kallis. Kokemisen arvoinen!

Laura Pollari
Laura de Lille

Jee, kiitti jakamisesta! Kysyn kumminkin vielä: mitä tarkoittaa perkeleen kallis?

Miama (Ei varmistettu)

Myös minä olen katsastanut paikallisen yliopiston kurssitarjonnan ja oman yliopistoni fäärin kielen tarjonnan. Sain ihme Fährsaarikuumeen viime talvena, mutta muuta kokemusta ei ole vielä ehtinyt karttua :) Kiitos, kun muistutit aiheesta!

Laura Pollari
Laura de Lille

Ai saakeli, tää sitten sattuikin! :) Fäärin kieli on uusi kiva tuttavuus, mutta pohjalle varmaan kantsis ekaks opetella islanti? 

Stu (Ei varmistettu)

Färsaaret on ihana paikka! Reissasin siellä puolison kanssa vähän aikaa sitten. Meitä sinne veti puoleensa mahtavat vaellusmaastot, majakat, tuhannet lampaat, lunnit ja muut merilinnut.
Hauskaa oli se, miten vieraanvaraisia ihmiset olivat: seisoin erään hassunnäköisen talon pihassa ottamassa valokuvaa kun talon ovi avautui ja meille huudettiin: Kom in! No mehän mentiin, tottakai.
Paikallisen panimon olutta kävimme ostamassa Torshavnin teollisuusalueella sijaitsevasta epämääräisestä kylmävarastosta, jossa setä pilkkihaalareissa ja villapipossa myi meille pari mäyräkoirallista olutta. Eikä ollut hassumpaa istuskella kalliolla Atlantin rannalla, tuijottaa horisonttiin ja mutustella tyytyväisenä eväitään muutaman tunnin suolla rämpimisen jälkeen.
Ja lampaita. Niitä oli joka paikassa. Oli hupaisaa kun lähtiessä takaisin lentokentälle vielä taksin kattoikkunastakin näkyi lampaita!

Laura Pollari
Laura de Lille

Apua miten ihania juttuja - kiitos että jaoit! 

Luin muuten, että Färsaarille pääsisi laivalla suht näppärästi (ja halvalla) Tanskasta. Varsin houkutteleva vaihtoehto, jos ei ole tiukalla aikataululla liikenteessä. Ei sillä, ettei noi lammasnäkymät lentokoneen ikkunastakin kelpais :)

 

Stu (Ei varmistettu)

Joo, laivalla (Smyril Line) pääsee Färsaarille ainakin Tanskasta ja Islannista. Mekin pohdittiin laivareissua, se ois ollut ihana, mutta aikataulu ei antanut periksi. Ja laivasta käsin vois yrittää bongata valaita? Aijai!

viljaana (Ei varmistettu)

Hei, Färsaarille tulee välillä erittäin edullisia syystarjouksia Tanskasta ja Islannista päin (smyril line). Meidän kielikurssikuukautena muutama vuosi sitten ei juuri satanut, opettajat hämmästelivät ja onnittelivat. Se on semmonen paikka minne meikä seilaa sitten eläkepäiviä viettämään, ihana siis, ja rauhallinen. Legendaarinen Sirkus-baari on kuulemma "siirretty" sinne myöskin! Ja ei kannata opiskella islantia pohjalle, voi sekoittaa HIEMAN! Ensin siis fääri, sitten islanti ;) Lopuksi vielä että ihmiset on siellä upeita, kannattaa käydä ennen kun kaikki turistit siirtyy täältä sinne :D

Kommentoi