Onnea Amerikka!

Laura de Lille

Sinne menivät tämän kesän Amerikka-bileet, eli vanha kunnon 4th of July.

Varhain päivällä startanneisiin kattopirskeisiimme saapui lopulta satapäinen joukko – mukaan lukien oman soundsysteminsä katolle kärrännyt 17-vuotias DJ, joka omien sanojensa mukaan oli "jättänyt lukion kesken matkustellakseen" ja "nähdäkseen kaikki seitsemän maanosaa viimeistään 21. ikävuoteen mennessä" Nuff said?

Illan kohokohta, New Yorkin kaupungin ilotulitukset, menivät tällä kertaa vähän sivu suun, vaikka paraatipaikalla olimmekin. 

No, sattuuhan sitä.

Aivan kaikkeen eivät pysty skarpimmatkaan keskittymään, kun elohopea pyörii trooppisissa lukemissa. Toisinaan riittää, että pistää jalalla koreasti!

Kommentit

Qwe (Ei varmistettu)

Mutta tunnetko koskaan oloasi amerikkalaiseksi juhliessasi 4th of Julyta? Mietin miltä tuntuisi asua vieraassa kulttuurissa ja tuntea itseänsä osaksi sitä. Kulttuuri on kuitenkin niin iso osa identiteettiä. Etkö koskaan kaipaa järven tuoksua, lämmintä saunaa, uusia perunoita voinokareen kanssa...Tai sitä että kukaan ei ihmettele aksenttiasi tai sitä että ei tarvitse jutella small talkia? Voiko ihminen koskaan kokea olevansa täysin toisen kulttuurin edustaja? Voiko tuollaisessa ympäristössä olla oma itsensä? Kunhan mietin.

Laura Pollari
Laura de Lille

No en tietenkään - mutta ei se ole omasta kulttuuriperinnöstä tai identiteetistä pois. Saunat ja uudet perunat ovat ihan yhtä rakkaita asioita kuin ennenkin!

Itse nään asian niin, että ulkomailla mennään maan kalentereiden mukaan, ja samaan syssyyn omaksutaan myös juhlapyhiä - vaikkapa sitten maan itsenäisyyspäivä. Myös Ranskassa oli omat juttunsa ja traditionsa, joihin lähti vieraassa kulttuurissa mukaan.

Ei tälläinen ole mitenkään harvinaista. Suurin osa tämänkin illan seurueesta oli itse asiassa ausseja - pukeutuneena sinivalkopunaisiin asuihin. Ja mikäs siinä: jos olisin ulkomaalainen Suomessa, viettäisin varmasti vappua ja juhannusta suomalaiseen malliin.

Ei se tarkoita, että täytyy täysin ryhtyä vieraan kulttuurin edustajaksi tai tinkiä omasta suomalaisuudestaan. Pikemminkin sopeutuu ympäristöönsä ja nauttii siitä. Ulkosuomalaisuus on oma valinta, ja mua ei ainakaan haittaa, että mieli avartuu. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla on nyt sen verran suomen kieli kadoksissa etten tajua tuota nuff said-vitsia. Laksin viela continent:in varmuuden vuoksi; North America, South America, Europe, Africa, Asia, Australia & Antarctica. 7. Eli siis missa jutun juju kun mina en Sita ymmarra?

Laura Pollari
Laura de Lille

Ei vitsiä, kunhan oli nuorella junnulla kunnianhimoinen plääni! :) Mäkin haluun Antarktikselle!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lol okei mulla on sit menny kielitaidon lisaks myos huumorintaju:) Mut eihan toi oo paha plan, kylla minakin mielellani matkailisin continentteja ristiin rastiin jos olisi vaan vara. Ei se poju kerto nut kuinka tama reissu mahdollisesti rahoitetaan?

Kommentoi