Pari sanaa tyylistä

Laura de Lille

Kerran shokeerasin entistä poikaystävääni sanomalla, että syntyisin ihan mielelläni uudelleen. Björkiksi.

Hän olisi ottanut mieluummin Scarlett Johanssonin. No mutta tietenkin. Aivan kuten yhdeksänkymmentäyhdeksän prosenttia koko maailman väestöstä.

Sinne meni poikaystävä. Toivottavasti on nyt onnellinen kultaisine leikkauksineen ja täydellisine poskipäineen. 

Minulle jäi käteen tajunnanräjäyttävä esikuva. Sillä jos minun pitäisi nimetä maailmankaikkeuden upein nainen, se olisi hän. Björkissä minulle yhdistyy kaikki: vahvuus, naisellisuus ja käsittämätön luovuus.

Björk saa energiallaan tanssimaan ne, jotka eivät ole koskaan tunteneet istuvansa klassisten kauneuskäsitysten muotteihin. Hän kaappaa mukaansa mielikuvituksellaan ja inspiroi loputtomalla herkkyydellään — kerta ja vuosi toisensa jälkeen.

Kuulun tähän kategoriaan. En lähtenyt vaatetusalallekaan siksi, että minua kiinnostaisi muoti tavalla, jolla sen useimmat ymmärtävät. Minua kiinnostaa pukeutuminen. Vaatteet yksilöllisyyden ilmentymänä, värähtelevät sävyt ja kankaisiin piirtyneet ilmeet. Teini-ikäisenä suurin harmitukseni pienessä kotikaupungissani oli ketjuliike, josta kaikki oman ikäiseni nuoret naiset ostivat vaatteensa. Vihasin myymälää yli kaiken. Päähäni ei millään iskostunut, miksi kaikki halusivat näyttää toistensa kopioilta. 

Niinpä menin ja ostin ompelukoneen. Se, mitä en löytänyt käytettynä, tein itse. Joka perjantai-iltapäivä kävin valitsemassa uuden kankaan kangaskaupasta, josta ompelin viikonlopun aikana itselleni uudet vaatteet. Tätä tein 19-vuotiaaksi asti, ja olin varsin onnellinen harakka. Ja taisipa joku muukin tykätä.

Suurin tyylirike on arvostella muiden ulkonäköä. Meitä mahtuu tänne moneen junaan ja me viimeisen vaunun matkustajat olemme aivan yhtä ihania. Kiitos Björk, että muistutat sen minulle aina, kun laitan levysi pyörimään. 

This is your musical. 

Kaunista ja musiikintäytteistä iltaa kaikille! 

 

Kommentit

Upea kirjoitus! Tiedät itsesi, tiedät kuka olet ja mitä haluat. Björk voisi pitää sinua omana esikuvanaan. Voisitte olla kuin samikset. Ihailtavaa vahvuutta teillä molemmilla. Tuota lisää minullekin.

Lars von Trierin hienon uran hienoimpia elokuvia tuossa viittauksen kohteena - Björkin kautta taas. Ei liene yllätys, että von Trier ja Björk olivat aikas tukkanuottasilla koko elokuvanteon ajan. Kaksi vahvaa persoonaa, toisella vielä omat lisänsä (von Trier) päälle lastattuna. Yhtä kaikki, elokuva on Suuri.

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos päivän kauneimmista sanoista idamaria!

Toivoa sopii, että olisi Björkin ikäisenä, 46-vuotiaana, yhtä valovoimainen kuin hän.

Hanna Alissa (Ei varmistettu)

Björk on myös minun idolini nro 1. Hänen musiikkinsa on kulkenut mukanani aina. Kirjoitit hyviä sanoja.

johannatuuli (Ei varmistettu)

etkös sinäkin arvostele muiden ulkonäköä, siis niiden jotka halusiva näyttää toistensa kopioilta, joka sai sinut vihaamaan.

Laura Pollari
Laura de Lille

Hanna Alissa, Björk on parhautta!

johannatuuli, en. Mutta jos haluat tämän tekstin niin lukea, siitä vaan.

Ale-elämää.

Tunnen ite aina suurta kansallisylpeyttä kun reissuissa kohdatut ihmiset pitävät Björkiä suomalaisena. Kai ne näkee meiät tinkimättöminä ja vahvoina oman tiensä kulkijoina, toisin kun esim. rakkaat länsinaapurimme. Tai ainakin toivon, ettei sekaannus johdu siitä, että ihmiset ei erota Icelandia Finlandista :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh voi Björkiä, ihaninta olentoa maan päällä!
En malta odottaa kesää ja Flowta, vihdoinkin pääsee nauttimaan hänen musiikistaan ja ennen kaikkea valovoimaisesta olemuksestaan livenä! (Sain muuten lipun joululahjaksi mieheltäni, joka on yhtä vaikuttunut tämän naisen karismasta ja viehkoudesta)

Ja hei kiitos tekstistä! Ihanaa, että muodin pariin työskentelemään hakeutuu myös niitä "toisenlaisia" kauneusihanteita vaalivia ihmisiä. Haaveilen itse myös muotialasta, eniten ehkä meikkitaiteilijan/maskeeraajan työstä, ja vasta ihan viimeaikoina olen tajunnut, että kyllähän minäkin "saan" sitä työtä tehdä. Vaikken olekaan superhuolitellun ja sliipatun kosmetologin perikuva!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hey

maksetaanko bloggaamisesta? paljonko ja millä perustein? per teksti vai ?
jossain kuulin et indidays maksaa 100€/kirjoitus.

Kommentoi